Actualizare stire- 25 februarie: Comunicat ISU Neamt– Sâmbătă, 23.02.2019, la ora 19:21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic în comuna Rediu, sat Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere, o autocisternă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijinite și de nouă voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Roznov(cu o autospecială de stingere), Cîndeşti(cu o autospecială de stingere) şi Rediu, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 10 metri pătraţi din pereţii unei camere amenajate la mansarda construcţiei, realizaţi din scândură şi plăci de rigips, cca. 10 metri pătraţi din faţada mansardei şi aproximativ 14 metri pătraţi din acoperişul construcţiei realizat din astereală de lemn şi învelitoare din tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”.

Stirea initiala: Un incendiu puternic a izbucnit in aceasta seara in jurul orei 17, in comuna Rediu. Potrivit martorilor, flacarile au cuprins cladirea unui magazin din satul Mereuteni. Focul se manifesta violent la nivelul mansardei magazinului, la fata locului fiind trimise 3 echipaje de pompieri ISU Neamt, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. S-a apelat si la ajutorul pompierilor voluntari din localitatile invecinate. Langa cladire erau depozitate mai multe butelii cu gaz destinate vanzarii, insa s-a reusit indepartarea lor pana la sosirea fortelor de interventie.

Pana la ora redactarii nu fusesera semnalate victime.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.