Incendiul de la casa de praznuire a bisericii din satul Valea Seaca, comuna Baltatesti, a fost provocat de o mana criminala. ISU Neamt a anuntat ca tocmai s-a stabilit cauza incendiului, ca fiind o actiune intentionata. Din fericire, pompierii au reusit sa impiedice extinderea focului si la biserica. ”În urma unui apel la 112 pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o centrală termică și o casă praznicală cu 4 autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială pentru lucru la înălțime. Pompierii au localizat și lichidat incendiul.
Au ars: aproximativ 500 mp din acoperișul casei praznicale și centralei termice, bunuri materiale aflate în interiorul centralei și aproximativ 5 mc de lemn de foc. Au fost evacuate bunurile din casa praznicală. Militarii au evitat extinderea incendiului la biserică.
Un bărbat de aproximativ 61 de ani a suferit atac de panică și a primit asistență medicală de la echipajul de paramedici. Acesta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă este acțiunea intenționată”, a declarat slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.