Dupa cum anuntam in urma cu cateva ore, informatiile noastre s-au confirmat si la protestul de la Piatra- Neamt s-a prezentat si un grup de contramanifestanti (Vezi stirea aici!)

Grupul era alcatuit din aproximativ 40 de persoane, care s-au instalat vizavi de Teatrul Tineretului, unde se desfasura mitingul autorizat, la care au participat 2.000 de persoane, potrivit presei.

Loading...

Constramanifestantii au strigat mesaje impotriva presedintelui Iohannis, ceea ce nu convenit celor din fata teatrului, iar la un moment dat, s-au adresat injurii si de o parte si de cealalta. Noi am aflat ca in fruntea contramanifestantilor a fost revolutionarul Iulian Stanescu. El a recunoscut fara sa se eschiveze ca a participat la contramanifestatie si a declarat ca a facut asta, pentru ca cei care au fost acolo, considera ca manifestatiile din strada sunt politice si il au in spate pe presedintele Iohannis: ”In `89 am luptat contra dictaturii, iar acum tocmai asta se incearca, sa se instaureze o noua dictatura. Copiii acestia care participa la proteste nu au de unde sa stie cum arata o dictatura, dar daca tin neaparat vor vedea. Apropo, am observat ca peste jumatate dintre ei, sunt sub 18 ani, deci nu au drept de vot. Intelegeti ce vreti din asta!

Contramanifestatia a fost destul de scurta, pentru ca au intervenit jandarmii, care i-au avertizat pe oameni ca vor fi amendati pentru ca nu au autorizatie, fapt care a dat nastere unor polemici aprinse intre Stanescu si jandarmi. Tot Stanescu, sustine ca unul dintre jandarmi i-ar fi atras atentia ca nu are voie sa strige contra presedintelui cuvinte injurioase, pentru ca este o persoana publica. Daca asa stau lucruruile probabil ca jandarmul nu vazuse mesajele adresate PSD si lui Dragnea.

Intr-un final, oamenii s-au retras dupa ce jandarmii au notat datele a trei dintre ei, care cel mai probabil vor primi amenda.

Iulian Stanescu a declarat ca vor merge si maine sa manifesteze, indiferent de atitudinea jandarmilor, pentru ca el considera ca fiecare e liber sa-si sustina punctul de vedere in strada, cu autorizatie sau fara si ca se vor mobiliza pentru a se strange mai multi.

In urma cu aproximativ trei ani, Iulian Stanescu si-a rupt carnetul de partid PSD, in public, in fata unei echipe de filmare Tvm.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. In nicio seara nu au fost mai mult de 900 manifestanti ! Te rog stai in fata telefoanelor,lasa manifestantii sa treaca si numara randurile.Personal,trei seri la rand am numarat,68,76,81-+25 in fata teatrului- randuri a cate 4,5,6 pe rand .Cat fac? Numaratoarea am facut-o cand manifestantii au plecat in coloana spre casa de cultura! Daca dupa ac.ora sau inmultit…

LĂSAȚI UN MESAJ