Vladimir Togan, caci despre el este vorba, a fost instalat director interimar al Locativserv (Piatra- Neamt) pe filiera politica PNL, in luna iulie 2017. El l-a inlocuit pe directorul Janel Iosub (PSD) dupa un scandal rasunator, cu usi blocate, tipete, injuraturi, politisti si o schimbare ilegala de Consiliu de Administratie care in aceeasi zi l-a numit director pe Togan. Poate va intrebati de ce atatea eforturi de schimbare a conducerii Locativserv. Prin compania respectiva, aflata in subordinea primariei trec sume enorme de bani. Locativ controleaza locuintele ANL, locuintele sociale, stadionul, Sala Polivalenta, etc. Totodata, prin Locativserv sunt controlate Asociatiile de Locatari de unde la fiecare runda de alegeri se pot scoate cel putin 3.000 de voturi pentru partidul care stapaneste Locativserv. Da, acesta este termenul corect: ”stapaneste”. Functiile de la Locativ nu sunt luate cu asalt politic pentru binele contribuabilului ci pentru a stapani compania.

In luna ianuarie 2018, Vladimir Togan, un tanar de 28 de ani castiga concursul organizat pentru ocuparea functiei de director pe care pana atunci o ocupase ca interimar. Care concurs va veti intreba, pentru ca nici un tanar cu studii si cu experienta din Piatra- Neamt care ar fi putut ocupa aceasta functie nu a a uzit de el. Ei bine, concursul a fost anuntat pe site-ul Locativserv si in doua ziare nationale ”de mare tiraj” (spune directorul Locativ). Normal ca nu a auzit nici naiba de acest concurs si nici nu trebuia sa mai auda cineva, pentru ca le-ar fi stricat jucaria PNL-istilor riscand sa aiba Togan vreun adversar si astfel sa se piarda functia. Prin urmare, de concurs nu au stiut decat Vladimir Togan si papusarii sai politici din PNL, a depus dosarul de participare tot numai Togan si cine credeti ca a castigat concursul? Bravo, ati ghicit! Vladimir Togan, desigur. Nu-i asa ca seamana bine cu practicile odiosului PCR? Ba da, seamana, dar acum se numeste PNL, partidul care striga pe strazi ”Jos ciuma rosie, jos comunistii!”.

Loading...

Dovada ca acest concurs a fost cu dedicatie, poate fi vazuta in documentele de mai jos luate chiar de pe site-ul Locativserv (AICI) de la rubrica ”Procedura selectie director general”. A se observa ca la ”conditii specifice” sunt doar 3 puncte iar la unul dintre ele se arata ca doritorul postului de director trebuie sa aiba permis de conducere categoria B. La studii trebuia sa aiba fix studiile lui Togan, iar la experienta profesionala trebuia doar ca aceasta sa fie ”relevanta”. Daca alte companii cer chiar si  10 ani de experienta in functii de conducere, la Locativ este de ajuns si sa fi administrat si un PF ca sa fii bun de director. In inregistrarea audio de mai jos veti vedea ca Vladimir Togan refuza cu obstinatie sa raspunda la intrebarea noastra despre experienta sa profesionala si ne indruma in bataie de joc sa intrebam CA-ul Locativ despre ce experienta are el.

In alta ordine de idei, ieri (21 februarie), la Bacau a avut loc un proces in care o angajata Locativserv cere daune companiei pentru ca a fost concediata abuziv de fostul director, Janel Iosub. Desi plateste 5 juristi, Locativserv nu a fost reprezentata de nimeni in procesul de ieri, deci nu s-a aparat. Concluzia: cineva ar vrea ca angajata respectiva sa castige procesul deci sa fie depagubita din banii Locativserv, adica din bani publici.

Chiar daca dupa spuneam mai sus, la Locativ sunt angajati 5 juristi, compania mai plateste si 2 avocati. Unul pentru procesul in care Janel Iosub contesta demiterea din functia de director si unul pentru procesul contra a 3 jurnalisti. Asta inseamna sa fii manager adevarat, ca doar bani sunt, nu trebuie scosi din buzunarul directorului ci din buzunarele cetatenilor care platesc taxe si impozite, recent majorate cu vreo 25%.

Si ca sa nu lipseasca cireasa de pe tort, salariul directorului a fost majorat nu cu mult timp in urma, la 7.000 de lei, iar altii spun ca la peste 10.000 de lei, nu stim sigur, pentru ca dupa cum veti vedea pe inregistrare, directorul Togan refuza sa raspunda si la aceasta intrebare. De fapt, Togan refuza sa raspunda la orice intrebare si are o atitudine extrem de aroganta si dispretuitoare, exact ca un adevarat stapan al companiei sustinuta exclusiv din bani publici. Mai mult, cand il anuntam ca vom face publica inregistrarea convorbirii, Togan spune ca il santajam, dovedind o data in plus ca face o grava confuzie intre o companie publica si o firma privata.

Aroganta lui ne-a determinat sa facem publica aceasta convorbire telefonica. Din pacate, oamenii instalati in posturi platite din banii nostri ai tuturor inca nu inteleg ca trebuie sa fie transparenti, iar companiile si instiutiile pe care ei le conduc nu sunt proprietatea lor ci a fiecaruia dintre noi, de aceea, consideram ca este bine sa auda fiecare contribubil pana unde poate ajunge sfidarea oamenilor numiti politic in diferite functii. Vom reveni.

Inregistrarea integrala a discutiei telefonice cu Vladimir Togan:

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Ce criteriu de selectie?! Acolo trebuie sa descinda DNA-ul de urgenta!! Pai cum sa ajungi director fiinca ai permis categoria B? Cei cu gradele B,C,D si E musai trebuie sa fie senatori, nu?!

 2. Derectore, ai platit factura lui Simionica?
  Cum care? Marfa aia care nu exista!
  Apropo, cum e sa fie factura de pe timpul lui Jan ( atentie – luna mai 2017, iar tu sa o inregistrezi in noiembrie?
  Recomandare: nu o mai sterge de pe site ca nu merge!

  Vai de capul tau! Te folosesc oamenii la greu.
  Vorba unui ilustru, normalitate in administratie! Fir intins!

 3. Domnul Chitic primeste extemporale la DNA la ani de zile distanta dupa ce a semnat la ordin proiecte cu bani pentru Clubul Ceahlaul. Asa, peste ani si ani, vor merge la teze la DNA si sclavetii astia pusi acum in functie ba de Chitic ba de Barjovanu.
  Foarte corecta atitudinea domnului ziarist care confirma ca altadata Togan si stapanii lui de la PNL nu mai cereau adrese oficiale cand era vorba de informatii sau acuzatii care le conveneau sa fie publicate.

LĂSAȚI UN MESAJ