La aceasta ora, in mai multe localitati de pe Valea Muntelui, din judetul Neamt, este o adevarata isterie, printre locuitorii comunelor Borca, Farcasa si Poiana Teiului.

De aproximativ trei ore,(cam de pe la ora 17) nici o retea de telefonie nu functioneaza in zona, iar oamenii au asociat acest lucru, cu aparitia pe cer a unui obiect foarte luminos, ceea ce a dat nastere la tot felul de speculatii: de la ”bataia lui Dumnezeu”, pana la ”poate-s extraterestri”.

Loading...

Aparitia obiectului respectiv poate fi explicata, prin faptul ca in aceasta perioada, planeta Venus este ceva mai apropiata de pamant, si se vede mult mai stralucitoare, fara intermitente, ceea ce da senzatia ca ar putea fi un obiect care efectiv pluteste in atmosfera.(Fenomenul este explicat pe larg, AICI) Unii oameni din zona, dupa ce s-au uitat timp indelungat, au inceput sa aiba impresia ca obiectul (planeta Venus) se mareste si au tras concluzia ca se apropie de pamant.

Cei din zona, ne-au trimis si o poza cu ”obiectul misterios”

Mai ramane de explicat partea cu telefonia mobila, ceea ce intr-adevar este un mister, pentru ca nimeni nu-si poate explica de ce au cazut toate retelele in acelasi timp si nici pana acum, nu a revenit semnalul la telefonie. Acest aspect a fost verificat de noi, si intr-adevar, nicun operator de telefonie mobila din Romania, nu are semnal in localitatile amintite. Cei de la Orange ne-au comunicat ba ca nu stiau de problema si au aflat de la noi, ba ca se lucreaza. In orice caz, nici ei nu au gasit nicio explicatie pentru faptul ca le-a cazut reteaua pe o arie asa de mare si cu atat mai putin, pentru faptul  ca au cazut toate retelele in acelasi timp.

Oricum, aceste coincidente au dat nastere la panica si la tot felul de povesti cu OZN-uri si cu ”vremurile de pe urma”, iar unii glumeau, spunand ”bine ca merge net-ul, ca sa putem gasi rugaciuni”.

La ora redactarii,(21:00) semnalul la telefonie mobila nu revenise.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nu e nimic altceva decat o planeta/stea. E posibil ca in aceste zile sa fim martori la un eveniment cosmic mai interesant. NASA declara ceva despre o supernova vizibila.

LĂSAȚI UN MESAJ