Mediul de afaceri nemtean a facut plati la buget de aproape 697 milioane de lei pana la finalul lunii august, potrivit datelor furnizate de Fisc. Valoarea incasarilor la buget este mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, si mai mare decat estimarile conducerii Administratiei judetene a Finantelor Publice Neamt pentru acest an. Media lunara de incasari, de circa 87 milioane de lei, face ca anul acesta sa poata fi comparat cu unul de dinainte de criza, din perspectiva incasarilor la buget.
In contul bugetului de stat oamenii de afaceri au achitat 301 milioane lei, insemnand taxe si impozite datorate pentru operatiunile comerciale din acest an. Bugetele de asigurari sociale au fost alimentate cu 273 milioane lei la pensii si 113 milioane lei la sanatate, in timp ce in bugetul de somaj au fost platite 8,62 milioane lei.
Agentii economici nemteni care nu si-au respectat scadentele la obligatiile fiscale au intrat pe lista neagra a Fiscului. Inspectorii de la compartimentul de executari silite au somat contribuabilii pentru a le reaminti de debite, valoarea acestora fiind de 169,5 milioane lei. Fiscul a trecut inclusiv la popriri pe conturi bancare si instituirea de sechestre pe bunurile mobile si imobile ale debitorilor. Pana la finele lunii august au fost recuperate 65,13 milioane de lei, jumatate din suma fiind achitata imediat dupa primirea somatiilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.