In ultimii ani, Piatra Neamt pare a fi sub o adevarata invazie a supermarket-urilor. Inca 3 noi astfel de magazine vor fi deschise in perioada imediat urmatoare. Doua dintre ele sunt deja in faza de finalizare a constructiilor. Este vorba despre un magazin Kaufland (later edit: este vorba despre un magazin Jysk. Dintr-o eroare de redactare, s-a scris Kaufland) si un magazin Lidl, care vor fi deschise pe locul fostei fabrici de prelucrare a lemnului (SIL Bistrita) de vizavi de autogară, tot acolo, fiind foarte posibil sa mai fie deschis si un magazin Penny. In locul respectiv mai este un magazin Supeco, recent deschis, deci in total vor fi 4 supermarket-uri in acelasi perimetru.

Magazinul Lidl de langa autogara urmeaza sa fie desfiintat, in schimb, se va deschide un altul, in zona fostei fabrici de confectii 8 Martie, de langa Piata Centrala, afirma surse din mediul de afaceri.

La ora actuala, in Piatra- Neamt functioneaza doua mall-uri si 25 de supermarket-uri:

– Lidl cu 4 magazine

– Penny cu un magazin

– Profi cu 13 magazine

– Kaufland cu un magazin

– Carrefour cu 4 magazine

– Supeco cu un magazin

– Mere (un lanț de retail din Rusia) cu un magazin

Dupa ce vor fi deschise si celelalte 3 supermarket-uri, Piatra Neamt va avea 28 de magazine de acest tip, la o populatie de sub 100.000 de locuitori, avand in vedere ca in anul 2010, Piatra Neamt avea 107.000 de locuitori, conform enciclopediaromaniei.ro.

Desigur ca astfel de magazine se deschid în urma unor studii de piata, nefiind lasat nimic la voia intamplarii, deci este evident ca in Piatra Neamt exista putere de cumparare. Interesant de vazut, este de unde vin banii, stiind ca in oraș nu mai exista nicio firma care sa produca la scara industriala, nici de stat nici privata.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

10 COMENTARII

 1. Noi, pensionari, vrem fabrici si uzine, sa si duca tineretu la munca, sa produca utilaji si unelti, nu sa steie toata ziulica pe telefoane pe trotuare si la cinema si la baruri.Numa supermarcheturi cu marfa de la altii, vrem ca tineretu sa munceasca si noi sa cumparam.

 2. „economistii” de la parchete , politie si SRI – va pot da lamuriri despre provenienta banilor .
  de fapt , stim cu totii de unde vin banii , dar ne prefacem ca nu intelegem (unii chiar nu inteleg ) . inclusiv „anomalia” cu terenurile si „investitiile ” in super marcket-uri , spune totul despre piatra -neamt .am uitat sa amintim de zecile de sali de gimnastica , de firmele de paza si de zecile de scoli de karate , jiu-jitsu , etc. si nenumaratii sensei locali . avem tabloul complet al economiei judetului neamt .era sa uitam de FEG .
  si cu toate acestea , orasul pute a saracie si prostie . un caracal al moldovei , cam asta am devenit .
  cum arata orasul acesta acum jumatate de secol si cum arata acum ?
  „noroc ” cu academiile infractorilor , care ne mai scot din anonimat .cultura este reprezentata , cu cinste , de „folcloristele” locale .

 3. Daca ar fi fost o minima informare pentru a scrie acest articol am fi stiut ca:
  1. ” tot acolo, fiind foarte posibil sa mai fie deschis si un magazin Penny” – magazinul este deja in constructie chiar la strada principala.
  2. „Doua dintre ele sunt deja in faza de finalizare a constructiilor. Este vorba despre un magazin Kaufland si un magazin Lidl, care vor fi deschise pe locul fostei fabrici de prelucrare a lemnului (SIL Bistrita) ” – este vorba de JYSK si Penny nu de Kaufland si Lidl
  3. Daca vor fi si Kaufland si Lidl vom vedea, nu s-a pus nici o caramida deocamdata pentru aceste magazine.
  ADMIN: Da, aveti dreptate. Este vorba despre JYSK, nu despre Kaufland. A fost o eroare de redactare

 4. Marketuri se pot face in Piatra Neamț dar un bloc de locuințe pentru oamenii nevoiași “boschetari” nu se poate face doar sunt atâția boschetri in Piatra Neamț si eu sunt tot un fel de omul străzii zis boschetar

 5. Scrie că la chiori pe gard că e un Penny XXL, o spălătorie, Supeco, Jysk, și posibil Kaufland, pe terenul Terra Imobiliare Iași, fost IM Ceahlău .
  Ce Lidl?

 6. Culmea paradoxului, o zona cu o populatie majoritar saraca si in continua descrestere, noroc cu cei care muncesc peste granite de isi sustin familiile,
  ADMIN: Mare noroc mai avem ca s-au dus unii in strainatate sa-si cumpere BMW-uri SH. Aici nu mai munceste nimeni. Suntem niste trântori toți

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.