In ultimii ani, Piatra Neamt pare a fi sub o adevarata invazie a supermarket-urilor. Inca 3 noi astfel de magazine vor fi deschise in perioada imediat urmatoare. Doua dintre ele sunt deja in faza de finalizare a constructiilor. Este vorba despre un magazin Kaufland (later edit: este vorba despre un magazin Jysk. Dintr-o eroare de redactare, s-a scris Kaufland) si un magazin Lidl, care vor fi deschise pe locul fostei fabrici de prelucrare a lemnului (SIL Bistrita) de vizavi de autogară, tot acolo, fiind foarte posibil sa mai fie deschis si un magazin Penny. In locul respectiv mai este un magazin Supeco, recent deschis, deci in total vor fi 4 supermarket-uri in acelasi perimetru.

Magazinul Lidl de langa autogara urmeaza sa fie desfiintat, in schimb, se va deschide un altul, in zona fostei fabrici de confectii 8 Martie, de langa Piata Centrala, afirma surse din mediul de afaceri.

La ora actuala, in Piatra- Neamt functioneaza doua mall-uri si 25 de supermarket-uri:

– Lidl cu 4 magazine

– Penny cu un magazin

– Profi cu 13 magazine

– Kaufland cu un magazin

– Carrefour cu 4 magazine

– Supeco cu un magazin

– Mere (un lanț de retail din Rusia) cu un magazin

Dupa ce vor fi deschise si celelalte 3 supermarket-uri, Piatra Neamt va avea 28 de magazine de acest tip, la o populatie de sub 100.000 de locuitori, avand in vedere ca in anul 2010, Piatra Neamt avea 107.000 de locuitori, conform enciclopediaromaniei.ro.

Desigur ca astfel de magazine se deschid în urma unor studii de piata, nefiind lasat nimic la voia intamplarii, deci este evident ca in Piatra Neamt exista putere de cumparare. Interesant de vazut, este de unde vin banii, stiind ca in oraș nu mai exista nicio firma care sa produca la scara industriala, nici de stat nici privata.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

11 COMENTARII

  1. A se deschide ceva indiferent ca este magazi, scoala, taraba in bazar inseamna locuri de munca si concurenta ceea ce ar putea fi un lucru prin o eventuala scadere a preturilor, prin faptul ca ai un magazin nai aproape de casa, pentru ca un teren viran plin de gunoaie isi schimba fata. Comentariile rautacioase, pline de dusmanie sunt a unor frustrati ai sortii, securisti, bolnavi, etc. Partea urata a acestor societati este ca profita de prostia noastra, concurenta reala nu va exista si tot preturi mari vor fi. Totul tine de educatia lipsa a cumparatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.