In Romania intra miere de albine contrafacuta in cantitati incredibil de mari. Mierea de albine contrafacuta contine inlocuitori, ca glucoza si alte substante car nu au nimic in comun cu mierea de albine.

A spus-o ieri la Conferinta Interjudeteana de Agricultura, deputatul Ioan Munteanu, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor din care face parte si deputatul nemtean, Ciprian Serban.

Loading...

Munteanu a spus ca la acest moment, in Comisia condusa de el se dezbate legea apiculturii, care pe langa rezolvarea conflictelor intre producatorii apicoli din Romania, va rezolva si aceasta problema a mierii contrafacute, care vine din tari precum Chile, Argentina, China si altele, din afara UE.

Vrem sa protejam si apicultorii si consumatorii din Romania. Intra in tara cantitati incredibil de mari de miere de albine contrafacuta, din afara spatiului comunitar, care contine inlocuitori cum este glucoza si pune in pericol sanatatea consumatorilor, in special copii si batrani”, a spus deputatul Munteanu.

Una dintre variantele luate in calcul prin care se vor stopa importurile de miere contrafacuta este sa se puna o taxa vamala foarte mare pe mierea din afara UE. In acest fel, importurile unor produse de acest gen vor fi descurajate sau mierea contrafacuta va ajunge la raft la preturi extrem de mari.

Munteanu a spus ca este in dezbatere in Comisie si o lege prin care produsele lactate din import, care nu se ridica la standardele calitative ale produselor romanesti, sa aiba o eticheta prin care sa se atraga atentia consumatorilor, asupra acestui fapt. El a spus ca oamenii cumpara ghidati de pretul mic, dar nu stiu ca astfel de produse ca lapte, branza si cascaval sunt foarte departe de produsele romanesti, in ceea ce priveste ingredientele si calitatea.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ