IPJ Neamt a remis presei un comunicat cu privire la incidentul de ieri din Piatra- Neamt, cand un barbat a refuzat sa se legitimeze la cererea politistilor si a provocat un scandal monstru la care au participat si mai multi martori (Vezi VIDEO- CIVILIZAȚIA LA ROMÂNI. REFUZ DE LEGITIMARE, ISTERIE ȘI BÂLCI CU POLIȚIȘTII: ”CRUCEA MĂ-TI”, ”IA UĂ MÂNA DE PE EL”)

IPJ reminteste ca in cazul refuzului unei persoane de a se legitima, politistii au obligatia sa o conduca la sediul institutiei si sa foloseasca forta daca aceasta refuza.

Comunicat IPJ Neamt:

Pentru informarea opiniei publice, cu privire la materialul video postat în spațiul on-line de știri, privind modul de intervenție a unui echipaj de poliție, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ este împuternicit să facă următoarele precizări: Aspectele cuprinse în articolul de presă sunt în atenția conducerii IPJ Neamț, dispunându-se imediat verificări pentru clarificarea situației și a modului de intervenție al polițiștilor. În fapt, în jurul orei 11.50, echipajul de ordine și siguranță publică format din doi polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și un polițist local, aflat în timpul serviciului polițienesc conform planificării, au interceptat un bărbat care a traversat b-dul Dimitrie Leonida, din Piatra Neamț, prin loc nepermis. Pietonul a refuzat să comunice polițiștilor toate datele pentru identificarea sa, fapt pentru care s-a procedat la invitarea acestuia la sediul poliției. Bărbatul a refuzat să colaboreze cu echipajul de poliție, moment în care au fost folosite mijloacele din dotare, spray lacrimogen și cătușe, pentru imobilizarea persoanei și conducerea acesteia la sediul instituției, în vederea stabilirii identității și sancționării contravenționale. În urma identificării sale la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț, bărbatul de 52 ani, din Piatra Neamț a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Aducem în atenția publicului, că, în conformitate cu prevederile legale, respectiv procedurile interne, în situația în care o persoană refuză să se legitimeze, polițiștii au obligația de a conduce persoana la sediul instituției, în vederea stabilirii identității. În cazul nerespectării acestei dispoziții polițistul este îndreptățit să folosească forțele și mijloacele din dotare pentru realizarea măsurii de conducere.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. despre minciuna si infractori in uniforma :
  1. echipajul era de la ordine publica , nu de la circulatie , deci nu avea ce face , de aceea l-a „agatat ” pe cetatean , la misto .
  – acesta este si adevaratul motiv pentru care l-au sanctionat pentru incalcarea ordinii si linistii publice 9 grotesc si penibil ) ;
  2. seful politiei locale un ins , pe nume pancu , declara in mod oficial faptul ca persona si-a prezentat identitatea , dar a dat date false privind domiciliul ?
  – in aceste conditii , in care persoana a declarat identitatea , toata minciuna privind refuzul de a se legitima devine o mascarada ( adica o fapta penala a politistilor) ;
  3. stabiliarea identitatii persoanei se face la locul faptei , pe baza celor declarate , folosindu-se dispozitivele mobile de identificare a persoanelor ( nici un echipaj nu are voie interen fara aceste dispozitive ) ;
  4. folosirea sprayului este total interzisa , tocmai pentru acest fapt – persoane bolnave , alergice , pot fi ucise daca se folosescte sprayul ;
  5. denigrarea persoanei in spatiul public , prezentarea ei ca un infractor periculos , contravine legii , fiind incadrata la „torturi si rele tratamante ” – aveti o placere deosebita in aumili oameni , nesimtitilor ;o alta infrcatiune savarsita de politisti ;
  6. procedura de imobilizare , este cu totul alta , dar voi , penibililor , nu aveti de unde o cunoaste :
  – nu se foloseste spray-ul , persona nu loveste , doar opune rezistenta , lucru normal , la o astfel e interventie ;
  – nu se executa actiunea in prezenta „gura casca” , tocmai pentru a nu va face de ras , penibililor ;
  7. prezentarea in public , in mod oficial , de date false , atat privind actiunea in sine , cat si date de spre persoana in cauza – o alta infractiune ; inacdrarea vadit ilegala privind fapta inexistenta de incalcare a linistii publice , un alt abuz in serviciu ;
  cand a fost vorba de politistii surprinsi traficand droguri , acordand protectie interlopilor , amenintand cetateni – alaturi deinterlopi , nu ati facut publice imaginile .
  strechie ionut este fostul vostru angajat , care , conform legii nu are dreptul de a fi pe strada – de aceea v-am facut plangerea penala , pe care ati musamaizat-o .
  din momentul 24.08.2016 , strechien ionut a ameninat cu pistolul sau a lovit 4 persoane , in paru incidente diferite ( obor , precista , orion , piata )
  incurajat de judecatoarea moroiu de la judecatoria piatra – neamt . a se vedea ce am declarat eu in instanta .
  8. ce cauta echipajul de la ordine publica , fix in acel loc ? intrebarea nu este intamplatoare ?
  9. daca ati intocmit raport de folosire a fortei si l-ati inaintat la IGPR , conform legii .
  10. care este seria spay-ului folosit , daca este din dotarea politiei locale – conform legii ; cine a aprobat folosirea spay-ului , atat pan ain momentul in care persona a tipat ca este alergic , cat si dupa ?
  11. acest eveniment grav vine in continuarea circului si golaniilor savarsite de politisti , politisti locali si jandarmi , impotriva cetatenilor acestui oras , in timp ce interlopii si golanii d e cartier fac legea .
  legat de acts fapt , exista un audi TT , culaore gri , care face raliuri prin tot orasul de cateva luni , ziua , fara probleme . vreun gunoi in uniforma , nu- l vede , nu-l incatuseaza ?
  12. in fata politistului de la voi , de la municipiu , exista un drogat cu fesul pe cap , care rade de omul nevinovat . il aveti , de doi ani , in imaginile prezentate in dosarul penal si in dosarul civil – care-l priveste pe strechie ionut si haldan costel ;
  13 . prezentati opiniei publice ce-ati facut in data de 16.09.2016 , si care ste componenta gastii de la ordine publica , politia de proximitate , circulatie – care coordoneaza ” ordinea publica ” in oras .
  14. in scandalurile de la pod spital – pietricica , cand se bat zeci de persoane , cati au fost identificati si condusi la sediul politiei .
  in incheiere asi dori ca si prefectul sau portarul de la prefectura sa citeasca ce am scris , sa deschda si mail-ul sa vada cel 5 plangeri depuse si sa-i laude pe politisti , interlopi , politruci – pentru comportamentul lor in relatia cu sclavii din oras (cetatenii prosti ,care le platesc lefurile) .

 2. Cosmin Gafincu du-te în munți și nu te mai întoarce. Consumi aer degeaba. Chiar daca e de la ordine publica,are dreptul sa aplice sancțiuni la rutieră,având și atestat de polițist rutier. Nu mai fi frustrat .

 3. faptul ca un derbedeu in uniforma are timp sa comunice pe retelele de socializare , in timpul serviciului , spune totul despre voi , penibililor .
  suntem deja in zona montana . frustrarea o am pentru ca sunt contemporan cu penibili ca voi . macar daca ati invata ceva din prostiile pe care le faceti !
  daca ati patrula pe strazi , nu pentru a socializa cu interlopii , ati inteleg ce gandesc oamenii normali despre voi . sa nu va mire faptul ca , in urma unei golanii pe care o faceti , o sa declansati o revolta a cetatenilor . sunteti prea inculti , incompetenti si corupti pentru a intelege acest lucru.
  chestia cu atestatul de rutierist o inghit judecatorii si procurorii penibili din neamt , nu intamplator piatra – neamt este capitala interlopilor din moldova ( si nu numai ) .
  ai glas , DNA -ul trebuia sa va ridice pe toti cei de la ordine publica , rutiera , proximitate – cu tot cu sefi .
  in noaptea cand a venit DNA-ul peste voi , ati umplut urbea de patrule , erati vigilenti , patrulati pe strazi , aveati combustibil .
  multi smecheri dintre cei saltati de DNA m-au facut frustrat , inainte de „incident ” . le-am spus ceea ce iti spun si tie : prostia si tupeul sunt doua combinatii letale .
  pana la viitoarea razie , aceleasi apucaturi .
  cat despre mistocareala ,
  sa fii smecher uitandu-te in ochii fetei nenorocite de voi , in fata tribunalului ,
  in ochii parintilor copiilor care au murit din cauza drogurilor ,
  in ochii batranilor batuti si jefuiti pe strazi , cu voi de fata ,

  vezi tablane , ti-am spus ca esti suma inteligentei sintaxelor tale .
  valabil si pentru judecatoarele blande de la tribunal si judecatorie , procurorii lor si tot neamul de la DGA .

  PS : daca frustratul ar da presei imaginile pe care le ascunde judecatoria , parchetul si IGPR -ul , v-ar lua lumea cu furcile , nesimtitilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.