Ipocrizia politicienilor nu are limite, indiferent de ce culoare sunt ei. Nu ar fi asta vreo surpriza, dar PNL Neamt (sau PDL, cum vreti) vrea sa intareasca aceasta convingere printr-un anunt pe pagina oficiala despre Molodova cea saraca. Intruniti saptamana trecuta la Bacau, unde liderii de organizatii din judetele Molodovei s-au intalnit cu presedintele PNL, Ludovic Orban si-au adus aminte ca in Moldova se traieste prost, nu sunt investitii si nici autostrazi. Daca mai exista cineva care nu stie ce i-a apucat asa deodata pe liberali, reamintim noi ca in urmatorii doi ani vor fi patru runde de alegeri: in 2019 europarlamentare si prezidentiale, iar in 2020 locale si parlamentare.

Daca liberalii au uitat, le readucem aminte ca in ultimii aproape 30 de ani au fost si ei la butoane prin mai toate guvernele, iar timp de 4 ani, au avut si prim ministru. Ce i-o fi oprit pe ei atunci sa faca autostrazi si industrie in Moldova? Intrebare retorica desigur, daca ar fi sa ne gandim la liberalii din Iasi de exemplu care au fost bagati prin tot felul de combinatii de multe milioane de euro. Ca sa nu mai amintim de PDL-istii aflati acum in PNL si care au jefuit la propriu tara, inclusiv Moldova timp de peste 10 ani in regimul de trista amintire, Traian Basescu, iar acum plang de mila Moldovei si vor sa ne convinga despre cat de bine ne-ar fi cu ei la guvernare.

Loading...

Priviti-i in poza de mai jos facuta la Bacau, ce frumos stau ei toti cu mana la inima, pentru tarisoara!

Si ar mai fi de remarcat administratia execrabila de la Piatra- Neamt, oras in fruntea caruia sunt tot liberali. Va mai amintiti de sloganul ”Piatra- Neamt 2020”? Dupa cativa ani de administratie Chitic (PNL) a ajuns ”Piatra- Neamt 1990”.

Iata mai jos, o mostra de ipocrizie pura! Postarea PNL Neamt:

Plecând de la datele statistice îngrijorătoare pentru Regiunea Nord Est, liberalii din Moldova, întruniți la Bacău, la sfârșitul săptămânii, au adoptat următoarea declarație politică: ”A trecut mult prea mult timp de când Moldova istorică a fost lăsată în uitare, iar efectele sunt vizibile, la tot pasul. În anul aniversării centenarului Marii Unirii, noi, liberalii din Moldova, nu mai vrem ca această regiune să fie tratată ca o Cenușăreasă, nu mai vrem să fim în coada clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește standardul de viață.

Moldova este România, iar cetățenii de aici trebuie să se bucure de aceleași condiții de viață ca și în celelalte regiuni dezvoltate. Este nevoie de măsuri urgente, clare și ferme, pentru ca decalajul dintre Moldova și celelalte regiuni să fie cât mai repede atenuat, iar Moldova să redevină o opțiune. Doar un guvern responsabil poate readuce Moldova pe drumul prosperității, în care fiecare cetățean să se simtă respectat.

Noi, liberalii din Moldova, considerăm că o strategie regională comună, dublată de o politică guvernamentală corectă, poate poziționa Moldova pe un drum al construcției și al dezvoltării. De aceea, prezenta declarație este, de facto, parte din programul de guvernare pe care viitorul guvern liberal se angajează să-l pună în aplicare”.

Semnatarii, președinții organizațiilor PNL din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, dar și Ludovic Orban, președintele PNL, prezent la adunarea regională de la Bacău, au mai arătat că 58% din populația Moldovei locuiește în mediul rural, majoritatea fără canalizare și fără apă curentă, doar 7% din cifra de afaceri a României este realizată acolo, iar exporturile nu depășesc 5%.

Lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de vestul țării și, de facto, de Uniunea Europeană, dar și existența unei rețele de drumuri naționale și județene îmbătrânite și deteriorate, îngreunează transportul, turismul și schimburile economice, iar salariul mediu reprezintă doar 17% din salariul mediu înregistrat la nivelul Uniunii Europene. Nici măcar una dintre primele 20 investiții publice ale statului român nu se află în Moldova, deși aici locuiește 25% din populația țării, în total, peste 3,6 milioane de oameni. În plus, depopularea masivă a regiunii riscă să devină un fenomen ale cărui efecte negative se vor vedea în timp.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.