Scene cel putin revoltatoare astazi (11 aprilie), la biserica Sfantul Gheorghe din Piatra- Neamt, unde o familie si rude indurerate au fost umilite de preotul Gheorghe Ailioaei.

La ora 9 era programata slujba de inmormantare a unui barbat. Dupa aproximativ 20 de minute, spre stupefactia celor prezenti in biserica, preotul a intrerupt slujba si a cerut sa fie scos mortul din biserica, anuntand ca slujba va fi reluata in jurul orei 11, dar nu va mai putea continua tot in biserica ci afara, in curtea bisericii.

Loading...

Rudele nu s-au putut opune si au scos sicriul cu trupul defunctului in fata capelei bisericii si s-au pus pe asteptat, evident, extrem de revoltate, insa nu au avut curaj sa-l ia la rost pe preot, de frica sa nu-i lase balta cu tot cu mort, in centrul orasului, pentru ca biserica este exact langa scoala nr. 3. Scoaterea mortului in curte a fost cu atat mai umilitoare, cu cat copiii de la scoala aflati in timpul orei de sport, curiosi din fire, veneau si mai aruncau cate un ochi peste gard.

Stupefactia a fost si mai mare cand rudele au aflat motivul pentru care au fost scoase din biserica in timpul slujbei. Luni, 16 aprilie (deci peste 5 zile), biserica va fi vizitata de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, si cum importantul oaspete trebuie sa gaseasca totul bec, urma ca o firma de curatenie sa vina sa puna totul in ordine, fix in timpul slujbei de inmormantare.

In timp ce rudele asteptau cu mortul pus ca la expozitie, preotul indruma pe cei care se ocupau de curatenie si cu o nesimtire greu de egalat, supraveghea atent diverse lucrari care se desfasurau sub ochii celor indoliati, cum ar fi plantarea de arbori ornamentali in curtea bisericii, la cativa metri de sicriul cu trupul neinsufletit.

Dupa aproximativ 2 ore de asteptare, slujba a fost reluata.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ