Un exercitiu de alarmare publica va avea loc dupa Paste, in intervalul 18-21 aprilie, anunta ISU Neamt. Pentru ca situatia sa fie cat mai apropiata de realitate, nu se stiu data si ora la care se va da alarma in judetul Neamt:

”IGSU va desfășura săptămâna viitoare un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.

În perioada 18-21 aprilie a.c., în toate unitățile administrativ-teritoriale din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Exerciţiul se va desfăşura pe parcursul unei singure zile din intervalul menţionat.

Data şi ora la care localităţile din judeţul Neamţ sunt planificate să participe la exerciţiu nu sunt comunicate de organizator deoarece se urmăreşte verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea acestor tipuri de mesaje, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

În perioada vizată, locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi semnalul de alarmare “ALARMĂ LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ