Incendiul de vineri seara de la Gîrcina ( Vezi aici stirea!– foto), s-a soldat cu pagube materiale importante, anunta ISU Neamt:

”Vineri, 17.02.2017, la ora 16.58, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din sat Gârcina, com. Gârcina. La locul evenimentului s-au deplasat 16 subofițeri cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și 1 ambulanță SMURD tip B2 din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. De la fața locului, comandantul intervenției a raportat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la nivelul acoperișului casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 mp, la mansarda locuinței și anexele acesteia.

În urma incendiului au ars: acoperișul casei de locuit din astereală lemn, învelit cu țiglă pe o suprafață de cca. 150 mp, un sistem panou solar cu boiler, 60 mp tavan confecționat din rigips, pereții mansardei din lemn izolat cu vată și rigips pe o suprafață de 100 mp, tâmplărie termopan, obiecte de mobilier, camera centralei cu centrala termică pe lemne și boiler, o anexă pe o suprafață de aproximativ 45 mp și acoperișul bucătăriei de vară confecționat din astereală lemn cu învelitoare tablă pe cca 60 mp. S-au deteriorat ușile din interiorul casei de locuit, aproximativ 100 mp parchet, mansarda locuinței și mai multe obiecte din interiorul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului: coș de fum deteriorat.”

Alte trei incendii au avut loc la sfarsitul saptamanii tecute, la Piatra- Soimului, Targu Neamt si Piatra- Neamt:

”Sâmbătă, 18.02.2017, la ora 11.59, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din sat Piatra Șoimului, com. Piatra Șoimului. La locul evenimentului s-au deplasat 9 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului au ars: cca. 80mp acoperiș astereală lemn, învelitoare cu tablă. S-au deteriorat cca. 80 mp acoperiș din scândură, cca. 60 mp planșee de la cele 3 camere și holul de la mansarda locuinței din rigips. Cauza probabilă de producere a incendiului: coș de fum deteriorat.

Sâmbătă, 18.02.2017, la ora 17.14, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din orașul Tîrgu Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofițeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț. În urma incendiului au ars bunurile din bucătărie. Cauza probabilă de producere a incendiului: conductor electric defect.

Duminică, 19.02.2017, la ora 23.56, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu în mun. Piatra Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofițeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului a ars vegetație uscată de pe aproximativ 9 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului: foc deschis în spații deschise.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ