Joi, 23.02.2017, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț a executat o misiune de distrugere a zăporului în com. Poiana Teiului, sat Topoliceni. La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer și 3 subofiţeri cu autospeciala pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și 1 ofițer cu 4 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului.

S-a intervenit la fenomenul de zăpor prin executarea unui număr de 8 explozii, fiind distrus podul de gheață pe o suprafață de 1000 mp. Ca urmare a misiunii de distrugere a zăporului, s-a creat un canal de curgere pe o lungime de aproximativ 1 km.

 Tot ieri, alte doua lebede moarte au fost scoase de pompieri din lacul Bâtca Doamnei:

Joi, 23.02.2017, la ora 15:58, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că pe lacul Bâtca Doamnei din Piatra Neamț se află două lebede moarte. La locul intervenției s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă care au acționat pentru scoaterea lebedelor moarte la mal și predarea acestora reprezentanților D.S.V.S.A. Neamț.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ