In ultimele 24 de ore (20-21 aprilie) pompierii nemteni au desfasurat zeci de misiuni pentru degajarea arborilor prabusiti sub greutatea zapezii, dar si pentru transportul a mai multe persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale si la care ambulantele nu au putut ajunge, date fiind conditiile meteo, se arata intr-un comunicat ISU Neamt:

Loading...

Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ:

  • 18 misiuni degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii în municipiul Piatra Neamţ şi o misiune degajare ambulanţă ieşită în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Bisericani, cu 65 subofiţeri, 11 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru salvare de la înălţime;
  • o misiune de transport persoane care necesitau dializă;

Detaşamentul de Pompieri Roman:

  • 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul punctului de lucru Poienari încadrată cu 4 subofiţeri a asigurat transportul unei gravide din localitatea Bozieni spre Spitalul Municipal Roman.
  • 3 misiuni degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii în municipiul Roman cu 12 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă.
  • Punctul de lucru Poienari, a executat în localitatea Poienari, cu 4 subofiţeri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o misiune de degajare autoturism  blocat în zăpadă.
  • Un autoturism de serviciu cu autospeciala şenilată au acţionat în com. Bârgăoani pentru evacuarea şi transportul a două persoane care necesitau dializă. Persoanele au fost preluate de echipajul autospecialei pentru transportul victimelor multiple din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi transportate la unitatea specializată din Piatra Neamţ.

Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ:

  • patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autoturism de serviciu, încadrate cu un ofiţer şi 15 subofiţeri a intervenit în localităţile Tîrgu Neamţ, Vînători-Neamţ şi Pipirig la 5 misiuni de degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii;
  • Garda II Poiana Teiului a executat, în localităţile Călugăreni, Chirițeni, cu 8 subofiţeri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o misiune de degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ