O femeie din Targu Neamt a virat de buna voie, intr-un cont bancar indicat de un autointitulat „director de companie telefonica”, nu mai putin de 12.000 de lei. Victima, in varsta de 66 de ani, a reclamat patania la Politie dupa ce si-a dat seama ca, de fapt, a fost inselata.
Femeia a primit un apel de la o persoana care s-a recomandat a fi insusi directorul companiei telefonice, fiind instiintata de acesta ca este fericita castigatoare a unui premiu in valoare de 9.000 de euro, iar pentru a intra in posesia acestuia trebuie sa achite taxe notariale prin intermediul unui serviciu bancar. Aflata in culmea fericirii, femeia nu a spus nimanui ce noroc a dat peste ea si repede a transferat in contul mentionat de „director” suma solicitata de acesta. De la extaz la agonie a fost doar un pas, iar trezirea la realitate a fost cumplita pentru cea care si-a dat economiile unui escroc, de buna voie. Politistii deruleaza cercetari in vederea identificarii autorilor, pentru recuperarea prejudiciului si sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.
Oamenii legii va recomanda sa ignorati mesajele prin care vi se spune ca ati fost desemnat castigatorul unor concursuri la care nu ati participat, NU comunicati date confidentiale prin telefon, mai ales daca apelul vine de pe numar ascuns si nu transmiteti sume de bani unor persoane necunoscute. La cea mai mica suspiciune sesizati cel mai apropiat post de politie sau sunati la 112.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.