Jurnalistul Cezar Filip, redactor sef al ziarului (tipar si online) Monitorul de Neamt, rabufneste pe contul lui de facebook si explica cum vrea ANAF (institutie care nu este in stare nici sa-si sterga colbul din popriul sediu si cu atat mai putin sa recupereze datorii de sute de milioane de euro de la firme de politicieni) sa ”execute” la propriu unul dintre cele mai vechi, verticale si citite ziare din Neamt, pentru o restanta de 6.800 de lei. Evident, restanta este doar un pretext pentru un nou atac nesimtit la o redactie incomoda, careia nu a reusit nimeni pana acum sa-i puna pumnul in gura, adica sa o cumpere în viu, ca pe porci la târg, asa cum s-au obisnuit unii politicieni sa faca, dupa ce le-a iesit cu alti asa-zisi jurnalisti, care acum le ridica osanale. ”Azi, 16 februarie, primesc de la Fisc o somaţie că are de gând să mă “execute”, nu pe mine, firma care editează Monitorul, pentru o amărâtă de restanţă de 6.800 de lei.
Nu mai ştiu băieţii cum să închidă dracu’ Monitorul sau măcar să îl “compromită” (nu scrie deja presa “obedientă” că suntem datori la stat şi că vom fi executaţi?!!) că aşa le-au ordonat nişte şefi politici în faţa cărora cei de la Fisc nu stau în poziţia ghiocelului, ci în poziţia caprei. Nu aia forestieră, nici aia zoologică, ci aia de pe centură.
N-aş fi făcut atâta caz, mai ales pentru aşa o sumă, mâine o pot lua caprele din cont, dar nu e prima oară când sclavul de Fisc se poartă foarte “profesional”, scrofulos de-a dreptul, cu Monitorul. Aşa că vă întreb: de ce nu faceţi publică, măi caprelor de la Fisc, lista tuturor celor care au datorii la stat de peste 6.000 de lei şi măsurile pe care le luaţi împotriva acestor datornici? Hai, să auzim, e Monitorul cu 6.000 de lei “regele” datornicilor din Neamţ şi v-aţi gândit să terminaţi cu datornicii din Neamţ şi România începând cu noi?”, spune Cezar Filip, dupa ce Monitorul este hartuit cu tot felul de mizerii, de ani de zile de ANAF, de pe vremea cand jurnalistii obedienti din Neamt dormeau cu 3 trandafiri roșii sub perna.
Ce se intampla la Monitorul nu este un caz izolat in presa nemteana. De peste 4 ani de zile, se concep planuri de ”lichidare” a redactiilor sau jurnalistilor nealiniati politic. Daca nu merge cu traista cu bani, se recurge la plangeri anonime, la incercari de sufocare financiara, la hărțuiri prin procese, la denigrare prin site-uri fantoma, sau la slugile din institutii, ANAF in cazul Monitorul de Neamt.
Evident ca aceste lucruri sunt cunoscute la nivelul institutiilor de forta, insa nimeni nu misca un deget, chiar daca intre timp, scena politica s-a colorat din roșu în galben. Slugile din institutii au ramas. Si executa ordine. Sigur ca le-ar fi bine daca presa independenta ar fi redusa la tecere, dar… si-au mai rupt si altii colții in blana cainelui de paza al democratiei. Deci, parazitilor, Jos labele de pe presa!
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Ce ciudate afirmatii !!!
  Cand politicienii sau demnitarii sau alte persoane aflate in vizorul publicului au datorii la fisc presa, in general , ii infiereaza victorios!
  Cand presa are datorii la stat trebuie sa fie inteleasa, compatimita, deplansa cat e de oprimata !
  TOATA LUMEA din tara asta trebuie sa isi achita datoriile la fisc!
  Foarte jenant domnul de la ziarul cu pricina, nu il cunosc deloc ! Eu vorbesc in principiu!
  Daca cei card tre sa stranga taxele nu o fac e de rau! Cand o fac e de rau ! Grea dilema!
  Presa trebuie sa fie corecta ca altfel nu e credibila !
  M-as mira sa moderati acest comment !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.