In plin scandal cu procurorii DNA Ploiesti si pe fondul scaderii dramatice a increderii populatiei in justitie, judecatorii Curtii de Apel Bacau dau o lovitura naucitoare procurorilor DNA Bacau, in cazul lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. In motivarea privind eliberarea lui Arsene dupa ce a fost arestat preventiv 30 de zile, judecatorii arata ca probele care au stat la baza acuzarii sunt departe de a convinge pe cineva ca inculpatul ar fi savarsit faptele de care este acuzat.

Probele sînt departe de a fi certe, de a putea convinge pe cineva că inculpatul ar fi săvîrşit faptele. Ulterior arestării inculpatului s-a procedat la reaudierea martorului denunţător şi a celorlalţi martori din cauză, din depoziţiile acestora rezultînd faptul că „A. nu avea influenţă, ci mai degrabă T.“, se arata in motivarea instantei publicata de monitorulneamt.ro

Loading...

Judecatorii nu se opresc aici si mai aplica o ”educativa” la fel de grea pentru DNA, aratand ca institutia are un impact negativ la populatie, trendul social fiind altul decat cel pentru care a fost infiintata DNA, in comparatie cu Arsene care potrivit instantei are sustinere din partea opiniei publice:

”(…) în ceea ce priveşte impactul social este absolut necesar să se reţină susţinerea pe care o are inculpatul din partea opiniei publice, mesajele de încurajare transmise şi poziţiile favorabile luate de oameni din diferite medii sociale, poziţii cunoscute instanţei de judecată din înscrisurile depuse în acest sens. Din această perspectivă trebuie subliniat impactul negativ şi lipsa de susţinere de care beneficiază instituţia acuzatoare (n.n. DNA), trendul social fiind complet diferit faţă de ceea ce se doreşte a fi scopul pentru care a fost înfiinţată aceasta instituţie.

Potrivit instantei, motivele care au stat la baza eliberarii lui Ionel Arsene sunt si cele ca provine dintr-un mediu social stabil si decent sau moralitatea procesuala corecta, adica nu a asaltat instanta cu cereri de eliberare:

”(…) are calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, în prezent suspendat prin Ordin al prefectului, motivat de starea sa de persoană arestată preventiv, provine dintr-un mediu social extrem de stabil şi decent, este absolvent de studii superioare, nu are antecedente penale, a manifestat o corectă moralitate procesuală faţă de cauză, dorind soluţionarea de îndată a cauzei, neînţelegînd să întîrzie ancheta cu formularea diferitelor cereri intermediare faţă de măsura preventivă deja dispusă, activitatea sa faţă de comunitatea din care provine şi cea pe care o reprezintă este notorie, pozitivă şi eficientă, dovedită prin înscrisurile depuse la dosarul cauzei ataşate dosarului înregistrat cu nr. 129/110/2018”

Motivarea instantei poate fi citita integral, AICI

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. mda..daca provii din familie sanatoasa, cu origine -muncitoresc taraneasca, ai studii multe si marunte si detii sustinerea pupatorilor si lingailor, dar ai si functie…poti sa faci orice, poti savarsi orice infractiune ca Instanta de judecata tine cont de cele enumerate.E bine, suntem stat de drept, insa numai pentru gainari sau pentru cei care fura o paine ca s-o duca familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ