Lacrimi si durere fara margini astazi (7 aprilie) la Faurei, judetul Neamt, unde cu cateva ore inainte de Înviere, cea mai mare sarbatoare a crestinilor, sute de localnici au condus pe ultimul drum pe 4 dintre cele 9 victime ale microbuzului mortii care s-a scufundat in Joia Mare in apele Bistritei, la Viisoara, comuna Alexandru cel Bun. Doi dintre cei patru barbati inmormantati astazi la Faurei, erau tata si fiu.

Ca intr-o adevarata reproducere a Drumului Golgotei, rudele, vecinii, prietenii si cunoscutii au deplans moartea fulgeratoare si nedreapta a celor patru in drumul spre cimitir, slujba fiind oficiata de un sobor de preoti de la parohiile din comuna. O mare parte din cheltuielile pentru inmormantare au fost suportate de Arhiepscopia Romanului si Bacaului.

Mesajul Arhiepscopiei Romanului si Bacaului:

Lacrimi și nădejde in așteptarea Învierii!…
Sute de credincioși din satul Budești, comuna Făurei, au retrăit în această perioadă, Patimile, Moartea și Îngroparea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos la propriu.
În Miercurea Mare, patru dintre fii acestui sat și-au pierdut viața, în tragicul accident petrecut in comuna Viișoara, de lângă Piatra Neamț, când 9 persoane, majoritatea foarte tineri, au murit.
Astăzi, ca delegat al IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu preoții din comună și împrejurimi, cu durere în suflet, am săvârșit slujba de înmormântare în cadrul căreia am transmis mesajul Ierarhului, apoi, toți cei prezenți am condus pe ultimul drum pe cei 4 tineri, care au îndoliat această comună.
Aceștia provin din familii defavorizate și de aceea, mulți oameni de bine s-au coalizat și au dăruit toate cele necesare pentru slujba de înmormântare. Mulțumim tuturor miluitorilor, donatorilor și binefăcătorilor implicați în sprijinirea familiilor îngenuncheate de durere prin pierderea celor dragi.
Dumnezeu să-i odihnească și cu Sfinții să-i numere!
Veșnică lor pomenire!

Ionut CORFU (sursa foto: Arhiepscopia Romanului si Bacaului)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.