O femeie din Piatra- Neamt a fost talharita cu acte in regula la propriu de compania Eon, cea care-si face de cap si furnizeaza curentul electric si gazele atunci cand poate, cand vrea si cand are chef, compania care face contracte cu clauze doar in dezavantajul clientului, compania care daca nu are chef, nu da explicatii nimanui despre neajunsurile pe care ea le provoaca, compania care umfla facturi dupa bunul plac.

Exact ca un talhar profesionist, Eon isi trage pe ochi cagula SEA Complet si pleaca la furat ziua in amiaza mare.

Loading...

SEA Complet este o companie a Eon, detaliu care este scris mic, mic, mic pe site-ul SEA. SEA se ocupa cu verificarile la instalatiile de gaze. Pana aici nimic anormal, pentru ca asta trebuie facut periodic, iar SEA nu este singura companie care se ocupa asa ceva. Numai ca baietii astia dau buzna peste om in casa si pana sa-si dea el seama, au ”verificat”, au plecat, au facturat si esti bun de plata. Ca o ironie a sortii, sloganul publicitar al firmei este ”Lasa totul in grija noastra!”

Asa a patit si L.M., femeia despre care vorbeam la inceputul articolului. Ea a vrut sa-si faca publica patania pentru a nu cadea si altii in plasa celor doua companii. Aceasta s-a trezit luni (24 iulie) cu o factura in valoare de 85 de lei emisa de SEA, scadenta in luna august (foto-jos), reprezentand contravaloarea verificarii periodice la centrala termica, verificare care se face o data la doi ani si a aflat ca urmeaza sa mai vina o alta factura de 87 de lei, pentru verificari la instalatia de gaze. In total, 172 de lei.

Numai ca L.M. facuse aceasta verificare cu alta firma autorizata din Piatra- Neamt, careia ii platise 120  de lei pentru serviciile facute, pe 30 mai (vezi chitanta- foto jos), pentru ca verificarea periodica expira pe 2 iunie.

Femeia si-a amintit ca pe 26 iunie, deci la mai bine de trei saptamani dupa ce se facuse verificarea, o echipa SEA (Eon) a venit la usa ei si a spus ca trebuie sa faca verificari la instalatia de gaze si la centrala termica. L.M. a explicat celor doi ca verificarea fusese facuta si a prezentat si documentele doveditoare (raportul de verificari, factura si chitanta). Lucratorii SEA s-au uitat peste documente, i-au spus sa aprinda ochiurile la aragaz, au aruncat o privire si dusi au fost. La momentul respectiv, pentru ca a vazut insemnele Eon pe salopetele lucratorilor, L.M. a crezut ca acestia au fost trimisi pentru a se convinge de faptul ca verificarile chiar au fost facute. S-a inselat amarnic, pntru ca acum trebuie sa plateasca 172 de lei, pentru vizita echipei SEA (Eon)

Iata ce spune L.M.

”Am gasit in seara zilei de 24.07.2017, o factura in cutia postala de la SEA COMPLET, adica de la cei care au venit si nu stiu ce au verificat in valoare de 85 lei. Pentru ce? Eu am platit 120 lei verificarea, am acte , inginerul a trimis procesul verbal, am confirmarea pe E.ON Myline. Se poate? E hotie la drumul mare, pentru ce 85 lei, mai platesc inca odata aproape verificarea la gaz si centrala? Eu chem pe cine vreau la verificare, ei se oftica ca nu facem cu ei si pun asa ceva la plata. Am sa merg cu toate documentele la Protectia Consumatorului, sa vad daca e normal? Nu o sa platesc. Sa ma dea in judecata, nu e posibil asa hotie, atatia bani, mie nu-mi ajung banii de medicamente si ei fura la drumul mare. Le-am pus pe masa dosarul si cele doua acte de verificare erau deasupra, de pe ele au completat niste hartii pe care le-am semnat de buna credinta. Puteau sa spuna: doamna aveti verificarea, saru-mana, la revedere, nu sa ma puna sa semnez fara sa zica nimic, stiau foarte bine ce fac, hotie.

Niste escroci! Vreau sa fac cunoscut sa nu pateasca si altii ca mine. Nu mai dati drumul la nimeni de la gaz la usa!”

Din informatiile noastre, L.M. nu este si nici nu are cum sa fie singura in aceasta situatie. Aceasta companie aflata sub aripa Eon este un S.A., deci nu se stie cine e in spatele ei, insa se vorbeste despre niste ”baieti destepti” (se poate citi si securisti) care au pus la cale aceasta megaafacere pe spinarea oamenilor obisnuiti. Daca facem un calcul sumar si inmultim 172 de lei cu cateva zeci de mii de abonati si cu cateva zeci de judete, rezulta vreo 8 milioane de euro, bani care intra cel putin o data la doi ani in buzunarele unor ”smecheri”. Se pare ca din aceasta afacere, Eon nu castiga mai nimic si asocierea cu aceasta firma reprezinta de fapt o taxa de protectie.

Se pare ca reclamatiile oamenilor tepuiti curg garla catre Eon si OPC, iar cei mai multi nici nu-si dau seama ce au patit, de aceea se si trimit facturi separate, una pentru instalatia de gaze si alta pentru centrala termica, pentru a nu aparea o suma prea mare pe o singura factura si oamenii sa-si puna intrebari.

SEA nu este singura firma de acest gen aflata sub aripa ocrotitoare a Eon, iar in alte judete se dau adevarate batalii intre aceste firme care-si impart zonele in care actioneaza, ca niste veritabile clanuri mafiote. Toate aceste firme beneficiaza de baza de date Eon, privind datele scadente la reviziile clientilor.

Noi am incercat sa obtinem un punct de vedere de la aceasta companie, insa dupa ce am ascultat mai multe melodii la singurul numar de telefon del a sectiunea contact de pe site, am abandonat ideea.

Oricum, concluzia e una simpla: ”Vreau sa fac cunoscut sa nu pateasca si altii ca mine. Nu mai dati drumul la nimeni de la gaz la usa!

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

20 COMENTARII

 1. Domnule CORFU si pe cine sa chem? Pe baieti de la aprozar?Ca vine Sf e-on si ma inchide pt ne verificarea instalatiei de gaz si nu imi platesti tu taxa de reconectare sau ce taxe mai au ei pe acolo.Cati bai ai luat de la E-on pt articolul asta?Ca vad ca concluzia finala e ,, Nu Mai Dati Drumul La Usa La Nimeni De La Gaz..

 2. Toate serviciile prestate de Eon au fost externalizate. Eon ul nu mai face verificari la gaz. Exista o lista pe site ul ANRE cu societatile care au autizatie sa faca verificari respectiv revizii la gaz.

 3. Am patir-o.si eu ca au venit 2 barbati si unul cu o tableta si celalalt s-a repezit direct in centrala mea si se chinuia sa desfaca teava cea nai groasa de linga pompa ,cind a incepur sa zguduie centrala si a chemat si pe colegul sau sa-l ajute sa tina de o cheie si el tragea cu o.alta cheie invers,.Mai frate si tot se chinuiau sa desfaca teava aia ,dar cheile erau mici,insistau si insistau si zguduiau centrala de pe perete pina au scos tevile din cleme si a cazut si faianta,.Dar teava fiind foarte bine infiletata si fara probleme,nici gind sa o desfaca,mai ales fara instrumentul care trebuie ,adica cheie,Am intrat in panica si i-am intrebat de ce.umbla la teava si de ce vrea sa o desfaca.Au zis ca sint pierderi de gaze,…..Dar eu am senzor de gaz care sta permanent in priza,ar fi simtit ceva gaze,nu??,aaa”nu ,doamna ca e pentru cind e aproape de explozie se declanseaza senzoru!Da cum naiba ca daca pun o lamiie ,sau o ceapa pe foc in cratita sa rumeneasca si cu capac ,imi ipreste gazul de la contuar senzoru ala si tipa de surzeste toata scara,nu ma lasa nici ciorba sa fac!Dupa ce si-au dat ei seama ca teava aia nu vrea sa se desfaca chiar cu toate darimaturile facute(faianta cazuta,tevile scoase din cleme si clemele scoase cu tot cu.cuie), au decis sa vina a doua zi dimineata cu o cheie mai mare ca le-a casunat lor sa desfaca teava aia ca aparatul lor a detectat pierderi,(ca sa ma lase pe mine fara centrala in plina iarna),Am intrebat,”domnilor pai ati tras de teava aia si de unde stiu eu ca nu ati desfacut ceva ca sa sar in aer la noapte?”Aaa,nu doamna ca nu pierde nimic ,ca aparatul.asta daca sufli in el sau respiri catre el percepe ca fiind pierderi de gaze”,si a luat un spalator de vase si a dat acolo si a zis ca „uitati doamna ca daca ar pierde ar face bulePAI atunci daca nu pierde de ce vreti sa o desfaceti?”pai asa zice aparatul”Spuneti si dumneavoastra oameni buni ,daca astia intra sa se prefaca ca au reparat ceva sa te incarce la factura ca au facut si au dres fara sa te intrebe daca esti de acord si sa-ti ceara permisiunea de a umbla la centrala ta.si sa-ti desfaca tevile fara da fie nevoie,darimind casa si tot ce ai in casa,ca putea sa sara tevile de la apa sau alte chestii pe acolo ce tare zdruncinau toate alea.Din cauza asta o sa fac verificarea cu cine vreau eu.fara sa primesc in casa toti nebunii care nu au responsabilitate si profita de oameni ca ii primeste in casa!

 4. Am patit-o si eu. Am solicitat revizia la teava de gaz si ma trezesc cu factura si pe alte servicii care nu le-au prestat, respectiv revizia centralei. Ma chinui de o luna jumatate sa-mi raspunda cineva de la ei dar se pare ca vorbesc cu norii. Nu mai spun de sesizarile puse pe site-ul lor…se duc in eter si nu mai stie nimeni de ele. Nu-ti ofera nici un numar de intrare , o dovada ca ai depus ceva acolo, nimic….doar tacere maxima. La telefon obraznici si parca vad ca singura solutie ca mai toate in tara asta este un nou proces…….Nu recomand sa va legati la cap cu ei.

 5. De acord cu cele scrise in articol! Au venit zilele trecute si la mine pt vtp fara sa anunte fara programare si mare repede decat expira vechiul vtp cu 45 zile.Practic pt cele 45 zile platesc vtp ul de doua ori. Au facut factura cu suma mai mare fiindca au ales ei in locul meu alt pachet de servicii.De verificat absolut nimic doar s_a uitat la centrala fara sa o atinga macar.Nici nu apucase celalat sa scoata factura din aparat ca „verificarea” era gata.M_au pus sa semnez factura si inca o hartie, aratandu_ mi cu degetul locul unde trebuie sa semnez si au plecat. Uitandu_ ma mai atenta pe acele hartii am ramas uluita de mirare! Una dintre hartii scoasa tot la aparat era un contract prestari servicii pe care il semnasem fara sa ma intrebe daca sunt de acord sa fac contract cu ei si fara sa sufle o vorba despre asa ceva! Ticalosul mi_a obtinut semnatura inselandu_ ma ca semnez pt verificarea facuta. Aveti mare grija sa nu patiti la fel. Eu cate zile mai am nuvoi mai deschide usa escrocilor de la Sea complet. Si din contractul facut abuziv ma voi retrage,nu le dau satisfactie nemernicilor!

 6. acum o saptamana cineva a intrat in gospodaria mea cand nimeni nu era acasa(doar o fetita de 9 ani care s-a speriat foarte tare cand a vazut un barbat in curte in conditiile in care poarta era incuiata). Astazi a venit un reprezentant de la Adrem Invest care mi-a spus ca trebuie sa schimbe contorul deoarece un cititor , saptamana trecuta a constat ca lipseste afisajul de pe contor.Mi-a schimbat contorul si mi-a spus ca se va face un proces verbal in care se va stabili cat am de plata.Intrebare: cum si-a permis domnul cititor sa intre in gospodaria mea fara acceptul meu?Eu nu am stiut ca lipseste afisajul, deci, domnul cititor putea sa faca o interventie aspra contorului.

 7. A venit la mine un tip, spunand ca este reprezentantul firmei E-On si face verificarea periodica a instalatiei de gaze din apartament.
  Si-a facut treaba extrem de superficial, doar vizual, apoi mi-a dat sa semnez mai multe hartii scoase la o imprimanta mobila, dupa ce m-a pus sa semnez pe un dispozitiv electronic de vreo 3 ori.
  Mi-a spus ca pot achita factura in termen de 30 de zile si a plecat.
  La vreo doua zile dupa asta, am citit mai atent hartiile pe care mi le daduse respectivul, si am constatat cu stupoare ca tocmai incheiasem un contract de prestari servicii pe o durata de 30 de luni cu firma SEA Complet, care, de fapt, este o companie partenera a E-On!
  Urmeaza sa ii dau in judecata pe acesti indivizi pentru inselatorie!!!
  NU SEMNATI NIMIC FARA SA CITITI, ca sa nu patiti ca mine, si sa aveti dupa aceea de umblat pentru a rezolva problema!!!

 8. La fel am patit si eu! O data cu factura mi-a dat sa semnez inca ceva, ceva care era de fapt un nou contract cu ei ,escrocii dracului, fara sa spuna un cuvant. Asa se face un contract??? Acum ma lupt si eu cu ei fiindca nu intentionez sa platesc factura, de fapt nu au verificat nimic si m-au pus sa semnez ca orbul. E invatatura de minte! Vedeti ca se poate sa va retrageti din contract in 14 zile de la data semnarii acestuia!ATENTIE cei de la SEA sunt niste ESCROCI, de evitat! Gasiti altii sa va faca verificarile la gaz!

LĂSAȚI UN MESAJ