In comuna Poiana Teiului din judetul Neamt este un adevarat razboi dus impotriva liberalilor, de tabara primaritei PSD, Ana Ancuta. Miza, alegerile prezidentiale.

Inainte de primul tur de scrutin, au juns pe adresa redactiei tvmneamt.ro mai multe mesaje de la oameni din Poiana Teiului care sustin PNL si care au devenit tinte vii ale primaritei Ana Ancuta, exact ca pe timpul comunistilor.

In una dintre relatari se arata ca cel putin 3 persoane au intrat in colimatorul primaritei, dupa ce au participat la o intalnire cu sustinatorii PNL din Poiana Teiului, inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. A doua zi, cei trei s-au trezit cu cate o hartie de la primarie, in care erau anuntati ca vor fi amendati pentru ca au construit diferite dependinte (anexe) fara autorizatie de constructie. Desi oamenii au respectivele anexe de ani de zile, pana acum nu i-a intrebat nimeni nimic, insa dupa ce si-au arata sustinerea fata de PNL, au aflat ca sunt in ilegalitate. Una dintre cele 3 persoane este amenintata cu o amenda de pana la un miliard de lei vechi, pentru ca si-a facut un acoperis de cativa metri patrati deasupra beciului (foto-jos).

 

Instiintarile cu care sunt hartuiti liberalii, sunt semnate si de un anume Catalin Bogdan Ancuța (personaj asupra caruia vom reveni), acesta fiind verișor cu primarita Ana Ancuta.

Alti participanti la respectiva actiune electorala a liberalilor au primit diverse mesaje tot din directia primaritei, prin care li s-a spus ca vor avea de suferit daca mai sustin sau daca fac campanie pentru PNL.

Imediat dupa primul tur de scrutin de pe 10 noiembrie, cand PNL a înfrânt PSD la Poiana Teiului, in comuna s-a dezlantuit o adevarata lupta impotriva liberalilor, insa nu prin mijloace democratice. In ziua votului, tvmneamt.ro a publicat imagini cu un apropiat al primaritei care transporta oameni la sectia de votare, actiune la limita legii, dar care nu a putut fi sanctionata de politisti (Alegeri prezidențiale- Suspiciuni de fraudă la Poiana Teiului). A doua zi, primarita a facut presiuni insotite de anumite aluzii asupra mai multor liberali, pe care i-a acuzat ca au trimis imaginile catre tvmneamt.ro.

Tot de a doua zi cetatenilor din comuna li s-a transmis ca daca PSD pierde alegerile si in turul doi, cei care voteaza PNL ar putea ramane fara ajutoare sociale sau ca li s-ar putea taia pensiile, ori ca in comuna nu vor mai ajunge bani pentru investitii, sau ca ar putea fi amendati pentru anexele pe care le au prin curți.

In ultimele zile localnicii au inceput sa primeasca si SMS-uri prin care sunt anuntati ca daca nu voteaza candidatul PSD in turul doi, consecintele financiare vor fi din cele mai dure, facandu-se referire la eventuale masuri de austeritate pe care le-ar putea adopta Guvernul PNL. Asupra acestor aspecte vom reveni.

Contactata de reporterul tvmneamt.ro, primarita Ana Ancuta a incercat initial sa se eschiveze cand a auzit despre ce este vorba, apoi a refuzat sa poarte un dialog si a cerut sa-i fie adresata o cerere in scris cu aspectele semnalate de noi, urmand sa ne raspunda ea cand va avea timp. Atitudinea ei este mai mult decat un raspuns si o informam pe Ana Ancuta ca poate transmite un drept la replica pe adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.