CP PNL

  • PNL-iştii se aşteaptă la tentative de fraudă. Monica Anton: “Este inadmisibil să-ţi doreşti doar funcţia, fără a oferi argumente care să susţină un program de administrare.”
  • Vicele Teodorescu: “Voi fi un viceprimar hiperactiv.

Liberalii pietreni au prezentat astăzi, prin discursul deputatului Radu Sururgiu, în cadrul unei conferinţe de presă, programul Săptămânii Liberale*, organizată pentru a aniversa 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, primul partid politic din România.

Marea parte a conferinţei însă a fost dedicată subiectului situaţiei politice locale, predominant, subiectului încercărilor Partidului Social Democrat (PSD) de a schimba raportul de forţe la Primăria Piatra Neamţ.

Replica liberalilor vine în urma convocării** unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local pentru luni, 18 mai. Săptămâna aceasta au fost depuse şapte proiecte de hotărâre, care vizează schimbarea primarului Dragoş Chitic (viceprimar cu atribuţiuni de primar) din funcţie cu Aurelia Simionică şi pe cei doi viceprimari, Constantin Teodorescu şi Vasile Popescu. Funcţiile acestora, dacă se aprobă în Consiliul Local, vor fi ocupate de independenta Ana Monda şi Cătălin Misăilă, membru al Partidului Liberal Reformator.

În cadrul conferinţei liberalilor, deputatul Radu Sururgiu, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Piatra Neamţ, alături de primarul Dragoş Chitic, viceprimarul Constantin Teodorescu şi consilierul local Monica Anton şi-au prezentat poziţia faţă de provocarea PSD-ului, şi anume, o poziţie fermă, hotărâtă şi încrezătoare că prin respectarea legii de către toţi consilierii locali, conducerea Primăriei Piatra Neamţ va rămâne neschimbată.

Dragoş Chitic a declarat pe acest subiect “Asistăm la o nouă încercare a PSD de destabilizare a Primăriei Piatra Neamţ. Credeam că au înţeles votul din 30 aprilie, credeam că au înţeles că Primăria este a oraşului, a cetăţenilor din Piatra Neamţ şi nu a unui grup de persoane cu interese ascunse şi care nu-i sprijină prin acţiunile lor pe cetăţeni.”

Consilierul local Monica Anton a susţinut că se aşteaptă ca în şedinţa extraordinară să se încerce fraudarea votului, astfel că a propus mai multe măsuri de siguranţă pentru a fi respectate toate condiţiile confidenţialităţii votului.

“În cabina de vot se va vota cu aceeaşi culoare; în preajma cabinei vor sta doar membrii comisiei de validare. Apoi, autorul votului introduce personal votul în urnă. […] Aceeaşi culoare pentru fiecare buletin de vot e o regulă pentru că orice altă culoare poate deconspira autorul votului a declarat Monica Anton.

Viceprimarul Constantin Teodorescu, a cărui funcţie este de asemenea vizată şi-a declarat hotărârea să-şi ducă mandatul până la capăt, deşi iniţial au existat dubii în această privinţă.

“Nu voi fi un viceprimar inactiv, ci unul hiperactiv; programul meu de lucru nu are oră de început, nici oră de sfârşit. Odată ce-ţi asumi să fii în slujba cetăţenilor, nu o poţi face după un orar fix –de la până la- ci o faci cu toate sacrificiile şi mai ales necondiţionat” a declarat liberalul.

Constantin Teodorescu, dacă va rămâne pe funcţie, se va ocupa de partea comunicării pentru Primăria Piatra Neamţ.

Dragoş Chitic a răspuns de asemenea întrebării unui ziarist, apărută în urma conferinţei de presă a PSD din ziua precendentă. În cadrul acesteia, deputatul Ionel Arsene a acuzat Primăria Piatra Neamţ că efectuează lucrări de asfaltare pe vreme nefavorabilă, prin “incompetenţa domnului Chitic”.

Pentru a clarifica situaţia, primarul Dragoş Chitic a argumentat “A circulat în mediul virtual, de marţi, această informaţie neadevărată. Nu, nu s-a asfaltat pe ploaie, nu s-a turnat asfalt pe ploaie. Tot marţi am şi răspuns, explicând că era pregătită lucrarea, a fost fabricată mixtura asfaltică. Când a început turnarea asfaltului, nu ploua. Când s-a terminat de turnat asfaltul a început să picure. Oamenii au continuat, firesc, alte activităţi, de împrăştiat alte materiale etc. Deci asfaltul a fost turnat înainte de ploaie iar ulterior au fost realizate alte activităţi. E o critică puerilă care nu se transformă în argument.”

De asemenea, primarul interimar Chitic a remarcat că se află în postura unui primar de provincie atacat de doi deputaţi.

Urmează să vedem dacă mandatul vicelui Teodorescu are parte într-adevăr de garanţia stabilităţii prin reconfirmarea funcţiei sale.

*Pentru a afla programul Săptămânii Liberale, urmăriţi Jurnalul TvM în data de 18 mai (orele 14:00, 16:00 şi 18:00)

*Jurnalul  orei 18:00 va prezenta rezultatul votului şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

**Convocarea în şedinţă extraordinară a Consiliului Local poate fi citită pe site-ul Primăriei Piatra Neamţ

 

Ana Fermeşanu

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.