PSD Neamt, prin vocea presedintelui Ionel Arsene, exclude cu fermitate orice alta varianta pentru Piata Centrala, decat o licitatie in urma careia sa fie stabilit in mod corect un administrator caruia sa i se stabileasca o redeventa, in acest fel municipalitatea beneficiind de niste fonduri sigure.

Urban nu este pregatit sa administreze aceasta piata. A demonstrat asta pana acum. Nu avea de facut decat sa incaseze chirii pe spatiile din piata si nu numai, fara sa investeasca nimic. Cu toate acestea, Urban a ajuns in faliment, cu tot cu banii incasati pe asigurare, din care nu au cheltuit nici macar un leu pentru reconstruirea pietei. A fost nevoie sa dea Guvernul PSD bani pentru aceasta piata, chiar daca nu era obligat, pentru ca e proprietatea primariei. Anunt acum ca PSD nu va vota vineri proiectul primarului prin care se vrea trecerea provizorie a pietei, la URBAN. Speranta lui Chitic este ca un lucru provizoriu, sa ramana definitiv. Nu acceptam asa ceva si solicitam sa fie scoasa la licitatie, in urma careia sa fie administrata responsabil, pe baza de contract. Administratorul plateste lunar o suma prevazuta in contract, iar daca nu respecta asta, urmatoarea luna nu mai administreaza piata. Primaria este intr-o situatie financiara grea si are nevoie de bani. Vrem cu orice pret, licitatie. Piata nu mai trebuie sa ajunga din nou la URBAN, nici la LOCATIV si la nici o alta societate a primariei. Se face licitatie si cine vine cu pretul cel mai mare, castiga”, a declarat Arsene in conferinta de presa sustinuta astazi la sediul PSD Neamt.

Loading...

 

O trecere in administrarea provizorie a URBAN ar incurca si mai rau lucrurile, potrivit lui Ionel Arsene. Comerciantii ar face o intelegere cu URBAN, apoi cand se va face licitatia, este posibil ca aceiasi comercianti sa nu se inteleaga cu noul administrator si sa ramana cu banii aruncati pe investiile in spatiile inchiriate initial de la URBAN.

Totodata, Arsene a adus acuze grave celor care au administrat piata pana acum si a spus ca nu vrea ca situatia sa repete: ”Nu mai acceptam ca piata sa fie pusculita de partid. nu se mai poate cu administratori care sa ia spagi de la comercianti. Baietii destepti vor sa incaseze iar jumatate din bani sa intre in buzunarele lor. Ei vor da declaratii in fata organelor abilitate, mai ales ca in ultima perioada, URBAN a incasat bani de la comercianti in mod ilegal, pentru ca terenul a fost in proprietatea CNI. Nu poti sa incasezi bani inchiriind spatii pe un teren care nu e al tau.

Arsene a spus ca PSD nu va ceda si va merge pe optiunea pentru licitatie, chiar daca exista riscul ca piata sa ramana inchisa inca doua sau  trei luni. In cazul in care se va ajunge la o intelegere si se va accepta ca piata sa fie scoasa la licitatie, Arsene a spus ca in maximum doua luni din momentul adoptarii hotararii de CL, piata ar putea fi deschisa.

Pentru ca este vorba despre un obiect de patrimoniu, adoptarea unei hotarari in CL Piatra- Neamt privind piata, are nevoie de voturile a doua treimi dintre consilierii locali, numarul necesar de voturi nefiind intrunit nici de PNL nici de alianta PSD- ALDE- PMP.

Sedinta extraordinara de Consiliul Local in care se vor vota proiectele de hotarari pentru soarta Pietei Centrale(proiectul PNL cu varianta URBAN si proiectul PSD cu varianta licitatie), va avea loc vineri, 17 martie la ora 12.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ