O fetita de doar 11 ani din Vanatori Neamt a pus pe jar politistii, dupa ce a fugit de acasa. Totul s-a intamplat sambata, cand dupa o cearta cu parintii, fata s-a suparat, a plecat si nu s-a mai intors acasa. Politistii au cautat-o pana dupa miezul noptii, anunta IPJ Neamt:

”În seara zilei de 31.03.2018, în jurul orei 22.31, polițiștii Postului de Poliție Vânători Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că o minoră în vârstă de 11 ani, din localitate a plecat de la domiciliu în jurul orei 17.00 și nu s-a mai întors.

În baza sesizării, s-au constituit echipe operative de căutare din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Târgu Neamţ și Serviciului de Investigații Criminale Neamț, care au început căutările în zona limitrofă locuinţei, iar în jurul orei 02.30 minora a fost identificată într-o casă nelocuită de pe str. Ştefan cel Mare din localitatea Vânători.

Polițiștii au stabilit faptul că  minora a plecat de la domiciliu în urma unei discuţii contradictorii cu părinții, totodată reieșind că aceasta nu a mai fost plecată de la domiciliu.

Minora a fost prezentată la Spitalul Târgu Neamţ, unde a fost examinată şi s-a stabilit că aceasta nu prezintă urme de agresiune, ulterior fiind încredințată familiei.”

Recomandarile politistilor:

FIŢI PRIETENUL COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ ŞI NU INCHIZITORUL SĂU!

Staţi de vorbă des şi prietenos cu copilul dumneavoastră, astfel încât el să aibă încredere să vă spună ce probleme are, dacă se simte speriat sau ameninţat;

Permanent acţionaţi păstrând respectul de sine al copilului dumneavoastră;

Cunoaşteţi cercul de prieteni al copilului dumneavoastră;

Dacă îi permiteţi copilului să meargă la joacă sau la şcoală cu telefon mobil sau bijuterii scumpe, să ştiţi că îl expuneţi riscului de a deveni victimă a furturilor sau a tâlhăriilor;

Învăţaţi-vă copilul să nu meargă cu persoane necunoscute şi să vă spună de-ndată ce un necunoscut încearcă să-l  abordeze nefiresc.

Va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor următoarele:

Dacă un necunoscut te abordează, evită-l. Dacă te întreabă despre un drum, indică-l, dar nu-l însoţi.

Pentru a afla o adresă, adresează-te unui poliţist sau poştaş şi nu unui străin de pe stradă. Poţi, de asemenea, să te informezi într-un magazin.

Nu te lăsa niciodată invitat de un necunoscut într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina. Refuză orice cadou care vine din partea unui necunoscut.

Să nu faci niciodată autostopul!

Fereşte-te de cei care vor să intre în vorbă cu tine în gară, la toalete publice etc.

Dacă ţi se întâmplă ceva rău ţie sau prietenilor tăi, trebuie să informezi imediat părinţii, profesorii sau Poliţia!

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.