Lucian Micu, primarul PNL de Roman, recent demis din functie de prefectul George Lazar, a trecut la PSD. El a fost prezent in urma cu scurt timp, intr-o conferinta de presa alaturi de Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, care l-a prezentat pe Micu drept ”bunul meu prieten si coleg, incepand de astazi”.

Arsene l-a anuntat pe Micu, candidatul PSD-PPU la primaria Roman (sursa video: Jurnal FM)

Conferința de presă PSD PPU ALDE – Roman jud. NEAMȚ!

Publicată de Jurnal de Neamt pe Marţi, 11 august 2020

inainte cu cateva minute de conferinta de presa, Micu a anuntat pe facebook ca a trecut la PSD: ”O să explic acum pe scurt, dar foarte clar pentru cine vrea să citească, de ce vreau să candidez și de ce o voi face. În 2017, am candidat din partea PNL și am câștigat, cu ajutorul partidului evident, și cu propriul meu proiect, dus la capăt acum aproape în totalitate. Într-un mandat, al meu mai scurt, de doar trei ani, poți face lucruri multe cum am și făcut, dar nu poți transforma orașul pentru un viitor bun pe termen lung.

Până acum o săptămână, eu am tot susținut că voi candida pentru al doilea mandat și am tot fost susținut ca și candidat. Apoi, am fost dat ușor la o parte, dar am ales să merg cu partidul, chiar daca nu aș mai fi fost primar, având garanția că pot face ceva folositor. Nu s-a mai vrut nici așa, vorba aia – nici în car, nici în căruță, iar funcții pe la București nu vreau de dragul de a le trece în CV.

Toate acestea fiind deja public tranșate, am ales să candidez. Ca independent, nu e imposibil să ieși primar, dar cu două partide puternice și electoratul lor e dificil să ai acea majoritate care să te mulțumească. Apoi, ajungi primar și nu ai pe nimeni în Consiliul Local, unde supui la vot proiectele. În loc să te preocupi de treaba de primar, trebuie să te ocupi doar de politică. Și unii poate nu vor, alții vor – dar poate vor altele la schimb și e o joacă de-a câinele și pisica. Doi primari au trecut prin asta și știu ce vorbesc. Pe oameni nu-i interesează jocurile de culise, ei vor să vadă că faci ceva, nu că te lamentezi patru ani că nu te lasă alții.

Nu vreau să stric planurile nimănui, nu bat pe la ușile tuturor partidelor doar pentru că am cele mai multe șanse reale să câștig. Am fost invitat de PSD să candidez din partea formațiunii și am acceptat.

Au mai fost candidați care s-au perindat pe la mai multe partide și nu și-au turnat cenușă-n cap. Nu e niciun secret că eu am fost în PSD și apoi în PNL, mă întorc în PSD. Eu am adus bani pentru Roman și pe vremea PSD, și pe vremea PNL și am știut să atrag și fonduri europene. Să fie traseismul ultima problemă a Romanului. O Primărie este condusă de un om. Priceput. Cine își închipuie că ajunge primar și imediat face ceva, în Primărie sau în oraș, este naiv. Până te pui la punct cât de cât cu ce ai de făcut, până citești ceea ce semnezi – și ai sute de hârtii de semnat zilnic – durează și depinde de capacitatea fiecăruia cât poate acumula. Abia apoi poți să gândești proiecte reale pentru oraș.

Eu am parcurs toți acești pași, am dovedit ceea ce știu și ce pot. Și candidez. Să se facă voia Romanului!”, a scris Lucian Micu pe facebok.

Potrivit legii, Micu nu mai are voie sa ocupe functii publice timp de 3 ani, dupa ce a fost declarat incompatibil de o instanta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (acesta fiind si motivul demiterii sale din functie), de aceea, este foarte posibil sa nu-i fie validata candidatura sau sa nu-i fie validat mandatul, in caz ca va castiga alegerile la Roman.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.