O mana criminala a dat foc unui garaj la Damuc, care ars cu tot cu autoturismul din interior:

Sâmbătă, 25.02.2017, la ora 00:59, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un garaj în satul Dămuc, com. Dămuc.

Loading...

Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 9 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. În urma incendiului au ars garajul construit din lemn pe o suprafață de 30 mp, un autoturism și aproximativ 2 mc lemn de foc.

Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Pompierii au intervenit si vineri la doua incendii, unul la un grajd in comuna Români, altul in Piatra- Neamt, pe strada Apusului:

”Vineri, 24.02.2017, la ora 10:49, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un grajd în satul Români, com. Români. Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma incendiului au ars acoperișul grajdului construit din astereală din lemn și învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 20 mp și aproximativ 200 kg furaje. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Vineri, 24.02.2017, la ora 16:45, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în mun. Piatra-Neamț, pe strada Apusului. Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 2 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.”

Tot vineri, s-a intervenit la Poiana Teiului, pentru distrugerea prin opt explozii, a unui pod de gheata:

”Vineri, 24.02.2017, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț a executat o misiune de distrugere a zăporului în com. Poiana Teiului, sat Topoliceni.

La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer și 3 subofiţeri cu autospeciala pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și 2 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului.

S-a intervenit la fenomenul de zăpor prin executarea unui număr de 8 explozii, fiind distrus podul de gheață pe o suprafață de 1500 mp. Ca urmare a misiunii de distrugere a zăporului, s-a creat un canal de curgere pe o lungime de aproximativ 1,5 km.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ