Primarul Dragos Chitic a delcarat astazi intr-o conferinta de presa de la sediul PNL Piatra- Neamt ca a contestat in instanta marirea pretului la apa de catre Apaserv, companie aflata in subordinea CJ Neamt unde PSD are presedinte si majoritate. Chitic considera ca prin aceasta masura PSD Neamt isi bate joc de pietreni si cere Apaserv dar si reprezentantilor PSD sa iasa public cu explicatii despre aceasta masura.

 ”În calitate de primar al acestui oraş nu pot asista nepăsător cum PSD îşi bate joc de pietreni. Vă informez că astăzi am contestat în instanță decizia de majorarea a pretului apei si am solicitat suspendarea punerii în practică a acestei măsuri care ne afectează pe toți”a declarat Dragos Chitic.

Loading...

Primarul sustine ca marirea pretului la apa s-a facut la ordin de partid. Desi populatia s-a arata indignata de masura care urma sa fie luata, nu s-a tinut cont si s-a procedat la marirea pretului apei.

Cu toate că am avut o reacţie publică hotărâtă şi argumentată asupra intenţiei de majorare a preţului apei de către Compania Judeţeană APASERV iar Consiliul Local Piatra Neamţ şi-a mandatat reprezentatul în ADI AQUA NEAMŢ săvoteze împotriva majorării, cu toate că atunci când a apărut în spaţial public această intenţie marea majoritatea a populaţiei s-a arătat indignată exprimându-şi nemulţumirea, nu s-a ţinut cont de aceste aspecte şi s-a executat ordinul de la partid, majorându-se preţul apei.Este anormal să trăim într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din întreaga ţară, o altă dovadă că estea dministrat deficitar de către PSD, iar prețul apei să ne situeze pe primele locuri în clasamentul naţional”, a mai spus Dragos Chitic.

Mai mult, Chitic a anuntat ca a avut deja discutii cu Apavital Iasi, ca solutie alternativa la furnizarea apei catre cetatenii din Piatra- Neamt.

Am început totodată să caut soluţii alternative pentruo raşul Piatra Neamţ. În acest sens am avut deja o primă discuție cu societatea APA Vital Iași si am stabilit să ne întâlnim în perioada imediat următoare pentru a discuta despre posibilitatea furnizarii apei în Piatra Neamț de către această companie care prestează serviciul la tarife mai mici. A început să apară concurenţa şi consider ca APA SERV trebuie să găsească soluţii pentru a oferi populaţiei un preţ la apă competitiv şi servicii de calitate, altfel riscă să-şi piardă clienţii. Sunt extrem de nemulţumit aţă de de majorarea preţului apei şi pentru că APA SERV  este o societate a Consiliului Judeţean condus de PSD, iar în ADI AQUA Neamţ primăriile conduse de primari PSD au o majoritate confortabilă, solicit Partidului Social Democrat să-şi exprime public pozitiaşi eventual o explicaţie plauzibilă pentru majorarea preţului apei în judeţul Neamţ”, a concluzionat DragoșChitic, primarul Municipiului Piatra Neamț.

Potrivit unor surse, daca Apaserv nu ar fi marit tarifele la apa ar fi fost in pericol sa intre in insolventa. Acelasi surse precizeaza ca pentru Apavital Iasi ar fi o capcana sa vina sa furnizeze apa in judetul Neamt, pentru ca datorita reliefului si dispunerii localitatilor, nu va putea furniza apa la un pret semnificativ mai mic decat Apaserv.

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Câtă demagogie și tupeu de activist de partid pierdut în negura timpului! Nea primarul care ne este să pună mâna să citească legile și să înceapă să lucreze pentru cetățenii orașului nu pentru buzunarele lor. Câtă nesimțire poate să aibă în condițiile în care soția lui lucrează la Apa Serv și știe prea bine cum se calculează aceste servicii. Și apropo, nea primarele care ne ești, știi cu cât s-au scumpit gazele în ultimul an? Dar curentul electric? Dar carburanții? Cu cât ați mărit taxele și impozitele locale? Nu-ți este rușine, domnule primar care ne ești? Începe să-mi fie dor de Penalti! Era bandit, dar avea onoare. Și v-a făcut pe toți oameni! Rușine să vă fie!
    O zi frumoasă tuturor.

  2. Sa nu uitam ca firul reabilitat de la Vaduri s-a oprit la intarea in oras din ordinul lor .Firma bucuresteana nu a mai putut continua schimbarea pentru ca Chitic a interzis spargerea soselei, chipurile in garantie .

LĂSAȚI UN MESAJ