Ceea ce se intampla acum in PSD, este un masacru politic in toata regula. Chiar daca nu se vede, in spatele usilor inchise, de la minut la minut se produc rasturnari de situatii, se fac presiuni de tot felul, acuzatii din cele mai diverse, tradari pe banda rulanta, incercari de intimidare ori chiar santaj.

Desi este o liniste asurzitoare, si la Neamt se sta pe un butoi cu pulbere.

Loading...

Scenariile care circula pe surse sau sub forma de zvonuri, sunt din cele mai diverse, asa ca vom avansa si noi niste supozitii bazate pe evidente dar si pe informatii obtinute din mediul politic.

Indiferent care tabara va castiga batalia pentru Guvern, in teritoriu va fi exact ce se intampla acum la nivel national. La Neamt, Ionel Arsene, presedintele organizatiei nu va avea deloc liniste, mai ales daca se merge pe scenariul cel mai probabil, cel in care tabara Dragnea pierde lamentabil in fata taberei Grindeanu- Ponta.

Arsene s-a pozitionat in tabara Dragnea deci contestatarii lui vor avea cel mai bun motiv din lume, sa actioneze. In organizatia de la Neamt nemultumirile au ajuns la cote mari, desi nimeni nu are deocamdata curajul sa o arate. A se observa ca in aceste zile, membrii PSD din Neamt parca nici nu exista. Si nu vorbim neaparat de o atitudine contra Grindeanu. Lipseste cu desavarsire orice semnal de sustinere a taberei Dragnea si a lui Ionel Arsene, ceea ce spune multe despre ”democratia” din acest partid. Daca la protestele din februarie retelele de socializare erau invadate de mesaje pro PSD, in aceste zile este o tacere cel putin suspecta, care poate indica doua lucruri: frica sa nu se pozitioneze pe partea gresita, apoi sa aiba de pierdut si lipsa totala de sustinere pentru liderul local, Ionel Arsene. Acelasi lucru se intampla si cu presa de casa a PSD, care nu scoate un cuvant, ca si cum nu s-ar intampla nimic.

Nici oamenii lui cei mai apropiati si nici cei rasplatiti cu functii nu indraznesc sa aiba un mesaj public de sustinere. Acestora li se adauga cei care au fost complet ignorati in detrimentul altora veniti pe diverse filiere, unii nefiind vreodata nici membri PSD, si care abia asteapta o scanteie pentru a rabufni.

De partea cealalta, parlamentarii PSD din Neamt parca au intrat in pamant. Nu au nici mesaje publice si cei mai multi dintre ei nu pot fi gasiti nici la telefon. Din informatiile noastre de pana acum, sunt cel putin doi care vor semnaliza dreapta si vor face stanga din interese personale care primeaza in fata intereselor oricarui lider pe care l-ar avea organizatia judeteana. Lor si multor altora li s-au promis inclusiv posturi de ministri. Se arunca totul in lupta iar functiile se impart ca la piata, pe principiul totul sau nimic, fiind foarte greu de rezistat in fata tentatiilor.

De altfel, inca din februarie in PSD Neamt s-au inchegat cel putin doua grupuri independente de Ionel Arsene care pe fata sunt cu liderul oficial, insa in realitate au cu totul alte planuri si asteapta sa se contureze conjucturi cum sunt si cele din aceste zile, favorabile preluarii controlului. ”Dizidentii” au fost manati in lupta de modul de conducere discretionar, asemanator cu cel al lui Dragnea la nivel national.

In cazul in care tabara Grindeanu iese castigatoare din razboiul pentru Guvern, este lesne de anticipat ca va pune mana si pe conducerea partidului. Vor avea loc decapitari in masa in organizatiile din teritoriu care au jucat contra, inclusiv la cea de la Neamt, unde este foarte posibil sa fie trimis de la centru un presedinte interimar care acum este intr-o pauza prelungita, dar care va da fiori reci multora dintre cei care acum sunt pe cai mari. ”Dizidentii” deja organizati vor incepe un razboi pe fata pentru cucerirea organizatiei sau se vor supune pana la aparitia unei alte ocazii, asta in cazul in care nu vor fi multumiti cu diverse avantaje.

De aici pana la schimbarea lui Ionel Arsene din functia de presedinte de Consiliu Judetean  nu mai este decat un pas si se poate ajunge pana la reconfigurarea majoritatii in CJ si in mai multe consilii locale, inclusiv cel de la Piatra- Neamt, daca viitorul Guvern va fi construit pe o alianta PSD- PNL- PMP si altii.

In loc de concluzie, sa nu creada cineva ca tot ce se petrece acum este pentru binele muritorilor de rand. ”Masacrul” din aceste zile este doar pentru preluarea puterii de catre niste baieti (vom vedea care) dispusi sa faca orice pentru interese personale si de grup.

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ar fi minunat sa se debaraseze de penali ,in Neamt sint multi oameni corecti in PSD si nu cred ca au motive sa le fie frica . E bine ca un politician sa aiba coloana vertebrala atunci cind are soarta miilor de alegatori pe mana.Ne-am saturat de faptul ca se acopera in parlament,nu lasa justitia sa-si faca datoria.

LĂSAȚI UN MESAJ