Mascarada banilor de la CJ Neamt pentru presa de casa continua cu un nou episod incheiat chiar astazi. Dupa ce in sedinta de CJ de pe 28 februarie in care s-a dezbatut si bugetul pentru presa, acesta a fost majorat de la 100.000 de lei la 250.000 de lei prin actiuni la limita infractiunii de trafic de influenta, astazi aflam ca a fost ultima zi de depunere a ofertelor de pret din partea presei catre CJ Neamt, pentru ”servicii de realizare si difuzare publicitate si materiale informative”.

Dupa marirea bugetului pentru presa la interventia unui jurnalist, tvmneamt a anuntat ca va refuza sa incaseze bani de la CJ Neamt si nu aveam nicio intentie sa depunem oferte de pret, insa vrem sa demascam pana la capat incercarea de dirijare a banilor catre cei care pupa mai bine si mai vartos pantofii stapanilor.

Loading...

Anuntul pentru depunerea ofertelor a fost facut doar pe site-ul CJ Neamt si nu a fost trimis pe mail redactiilor asa cum ar fi fost normal, deci este evident ca trebuia sa afle cat mai putini oameni din presa ca se pot depune oferte, in afara de slugi bine-nteles, care probabil le-au depus demult. Cei care s-au trezit ca a trecut termenul de depunere oferte pentru ca nu intra nici naiba zilnic pe site-ul CJ Neamt, vor fi scosi din joc pentru ca nu au depus ofertele in timp util. Deci presa incomoda sa-si mai puna pofta-n cui.

Iata ca astazi se confirma ceea ce spuneam noi in articolul LA CINE AJUNG BANII CJ NEAMȚ? 2,5 MILIARDE DE LEI VECHI PENTRU PRESA DE CASĂ. Faptul ca un jurnalist a facut presiuni la nivelul CJ ca sa fie marit bugetul pentru presa este unul fara precedent si pe principiul ”interesul poarta fesul”, din start se creeaza suspiciunea ca banii sunt cu dedicatie. De ce oare ar vrea un jurnalist sa fie alocata o suma mai mult decat dubla pentru presa fata de anul precedent daca nu ar avea un interes direct? Prin urmare, se poate deduce ca cineva stie unde vor merge acesti bani sau o mare parte din ei, cu mult inainte ca ei sa fie cheltuiti. Si atunci de ce sa ne mai chinuim cu oferte de pret sau cu alte chestii de acest gen? Doar ca sa dam impresia ca exista transparenta si ca a luat bani toata lumea deci nu se poate comenta? Si cum de este posibil ca un jurnalist care ar trebui sa fie formator de opinie si critic atunci cand este cazul, sa faca si sa dreaga dupa bunul plac intr-o institutie publica, fara sa-l deranjeze nimeni, ba chiar din contra, sa-i ofere sprijin.

Este mai mult decat clara intentia de a fi rasplatita presa obedienta, la fel cum se intampla si la Primaria Piatra- Neamt, pentru ca cea mai mare parte din bani va ajunge la una, doua sau trei entitati media care stiu sa faca ode (in traducere, pupincurism), iar banii nu isi vor atinge nici pe departe scopul pentru care au fost alocati, acela de a fi informata populatia.

Tvmneamt respinge cu fermitate acest mod discretionar si de cârdășie de cheltuire si impartire a banilor publici dupa interese personale sau de grup si deja am trimis cereri catre CJ Neamt si Primaria Piatra- Neamt pentru a vedea la cine au ajuns banii pentru presa in 2017, in conditiile in care unele publicatii cu audienta mai mult decat buna au incasat intre 1.000 si 2.000 de lei tot anul, iar altele au ajuns la cifre de ordinul zecilor de mii de lei. Raspunsurile primite vor fi facute publice.

Oficial, in 2017 CJ Neamt a avut buget pentru presa 100.000 de lei (unele surse spun ca s-a ajuns chiar la aproape 200.000 de lei) iar Primaria Piatra- Neamt, 180.000 de lei. Vom reveni.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ