Catalin Misaila si Cristian Tihenea, consilieri locali ALDE Piatra- Neamt propun adopatarea unor masuri pentru fluidizarea traficului in oras.

Una dintre ele se refera la str. Orhei, unde pe banda unu, pe sensul de mers Spital- Orion sunt stationate masini pe tot timpul zilei. De aceea, cei doi vor propune ca strada sa fie eliberata de masinile stationate.

Loading...

Unele masini sunt parcate pe locuri ale Parking, altele sunt parcate total aiurea, chiar pe interzis sau langa trecerile pentru pietoni, impiedicand vizibilitatea atat a soferilor cat si a pietonilor.

Vom propune Comisiei Rutiere sa fie eliberata banda unu de pe strada Orhei si sa fie redata circulatiei rutiere, fapt care va decongestiona traficul rutier in zona. Pe sensul de mers Spital- Orion se creeaza frecvent ambuteiaje din cauza ca se circula pe o singura banda. In urma unor discutii vom vedea la ce solutii vom ajunge. Sunt destule locuri in care pot fi mutate locurile de parcare ale Parking. Pe banda unu trebuie sa se circule, pentru ca de asta e facuta. Invit si cetatenii, daca au idei, sa ni le comunice”, a declarat Catalin Misaila, consilier local ALDE.

O alta idee a celor doi pe care vor sa o lanseze in dezbatere publica, este interzicerea circulatiei in oras a masinilor scolilor de soferi cu elevi, la orele de varf, dimineata si seara. In opinia lor si probabil si a multor participanti la trafic, desfasurarea orelor de conducere la orele de varf incurca traficul rutier si duce la crearea de blocaje. Si aceasta masura va fi propusa Comisiei Rutiere, pentru a vedea ce solutii se pot adopta.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Mari politicieni! Tocmai le-au disparut cateva sute de voturi, ale celor de pe Orhei. :-))))) Cat despre traficul blocat… cred ca vorbeu de strada Orhei din New York… ar fi bine sa le dea prin cap sa puna ambulantele pe „silent”, ca urla zi si noapte, cu rost sau fara rost… Greseala!

LĂSAȚI UN MESAJ