Mesaj demn de o plenara PCR astazi, de la Prefectura Neamt. O banala sedinta de Colegiu Prefectural ”a fost un real succes” dupa cum suna comunicatul de presa semnat de prefectul Daniela Soroceanu. Formularea este una tipica propagandei comuniste de trista amintire asa cum se putea vedea doar in cotidianul Scanteia, unde si cel mai neinsemnat gest al tovarasilor era prezentat drept o mare realizare si un rezultat al luptei socialiste. Comunicatul se incheie cu un indemn asemanator unui slogan electoral sovietic: ”DOAR UNIŢI, SUNTEM O FORŢĂ!”. Acest comunicat este unul total in afara uzantelor unei institutii publice, de la un cap la altul. Sa folosesti indemnuri de acest gen in comunicate oficiale ale unei institutii ca prefectura, arata ca lucrurile acolo au luat-o complet razna.

Comunicatul a fost pus pe grupul de WhatsApp al prefecturesei, din care tvmneamt nu face parte, fiind un site incomod pentru Daniela Soroceanu, ea alegand aceasta varianta de comunicare total nepotrivita pentru o institutie care reprezinta Guvernul in teritoriu, tocmai pentru ca informatiile sa nu ajunga la presa neagreata.

Loading...

Daca vreti sa vedeti cum se facea comunicarea PCR, cititi comunicatul de mai jos:

”Astăzi s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural Neamţ, la care au fost prezenţi toţi cei 26 de membri de drept, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel ARSENE, vicepreşedintele Ion ASAFTEI, secretarul judeţului, 73 de primari şi 75 de secretari ai UAT-urilor din judeţul Neamţ.
M-am bucurat să constat că această iniţiativă a fost apreciată de către toţi cei care au participat, aş putea spune că a fost un REAL SUCCES.
În cadrul şedinţei a fost adoptată Hotărârea nr. 2/2018 pentru aprobarea măsurilor complementare pentru realizarea obligaţiilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale în domeniile: protecţiei mediului, programului de cadastru şi carte funciară şi de implementare a sistemului informatic PATRIMVEN.
Punctul “DIVERSE” a suscitat cel mai mare interes, mai ales problemele legate de absorbţia fondurilor europene, cele referitoare la emiterea titlurilor de proprietate, tarifele şi avizele de mediu, înfiinţarea unor platforme de deşeuri pentru materialele provenite din construcţii, situaţia drumurilor îngustate, care periclitează traficul rutier.
Interesantă a fost şi propunerea de a se interveni legislativ asupra modificării unor regulamente cu privire la valorificarea masei lemnoase.
Având în vedere rolul de îndrumare metodologică a primarilor, respectiv a secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, cât şi obiectivele operaţionale pentru consolidarea capacităţii instituţionale, am prezentat procedura operaţională de lucru privind emiterea actelor administrative de către autorităţile publice locale, urmând ca autorităţile locale să primească suportul necesar din partea Instituţiei Prefectului Judeţul Neamţ.
Finalul dezbaterii a arătat, în mod clar, necesitatea şi importanţa acestei întâlniri, primarii solicitând ca astfel de manifestări să se desfăşoare în mod constant, cel puţin o dată la trimestru.
Mulţumesc tuturor pentru implicare şi asigur pe toţi nemţenii că DOAR UNIŢI, SUNTEM O FORŢĂ!” (Prefectul Judeţului Neamţ, Daniela SOROCEANU!)

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ