Dupa cum am anuntat deja, un mesaj inspaimantator primit pe Whatsapp de preotul disparut, Hrisostom Filipescu, a ajuns ieri la redactia TvmNeamt. Sursa noastra (nu-i vom dezvalui identitatea), o persoana care nu  este din judetul Neamt si care mergea des la schitul Tibucani, dezvoltand o relatie destul de apropiata enorias-preot cu Hrisostom, s-a hotarat sa ne trimita o captura de ecran primita de la acesta. Ca sa ne facem bine intelesi, captura de ecran care poate fi vazuta mai jos, a fost facuta de Hrisostom Filipescu de pe telefonul lui si trimisa sursei noastre, pe data de 30 octombrie la ora 6 dimineata, adica la o zi si jumatate dupa ce a fost vazut ultima oara la slujba de pe 28 octombrie de la schitul din Tibucani. Pe captura se poate vedea si expeditorul mesajului pe care Hrisostom îl avea trecut in memoria telefonului ”Pr Iosif Paris”. Cine ar putea fi preotul Iosif, vom vedea imediat.

Nu se poate stabili deocamdata cu exactitate cand a trimis preotul Iosif mesajul catre Hrisostom, insa cert este ca ceea ce i-a scris el, l-a fi putut determina pe cel din urma sa ia decizii care ulterior i-ar fi putut aduce mari necazuri. Iata transcriptul mesajului care pe captura nu se vede chiar de la inceput, fiind surprins doar esentialul unui dialog care se pare ca a fost ceva mai lung:

Pr Iosif Paris: ”Daca pot, imi permit sa îți dau un sfat si sa nu te superi. Fii discret ca si cand nu ai exista. Retrage tot ce ai pe mijloacele de socializare care fac pe unii sa creada esti un mandru si ingânfat (sic!) si cauti mitra si pozitia sociala cu lumanarea. Retrage-te frumos si ramai cu prietenul tau drag si fidel pe care îl iubesti asa de mult…Domnul (n.n. se refera la Isus Hristos)…atat îți spun. Altfel, te vor distruge si la propriu si la figurat. Te rog sa ma ierti daca ma zis prea multe”

Hrisostom Filipescu: ”De ce sa ma distruga? Ce am facut rau?”

Pr Iosif Paris: Pentru ca daca esti mai deosebit un pic ca ei, esti impotriva lor si nu uita ca omul îi rau si nu vrea sa se depaseasca. Imi pare rau de tine. Esti un baiat bun si sensibil care trebuie intelege (n.n. care trebuie sa inteleaga). Asta-i problema mare. Nu te inteleg si din cauza asta te vor distruge. Iuda nu a facut tot asa cu Hristos. Pur si simplu nu îl mai intelegea desi a fost martor la toate minunile lui”

Deci lui Hrisostom Filipescu i se spune mai mult decat clar ca te vor distruge si la propriu si la figurat. Si la propriu si la figurat, se poate intelege ca va fi distrus/eliminat fizic (sau poate determinat sa se autodistruga fizic) si la fel se va proceda si cu imaginea lui. Va fi distrusa. Poate asa se explica de ce imediat dupa disparitie, Hrisostom a fost prezentat ca fiind nebun, pe contul lui de facebook au inceput sa apara postari șocante pentru un slujitor al Domnului si de ce spatiul public a fost invadat cu poze care îl infatiseaza pe preot in ipostaze compromitatoare pentru un om al bisericii.

Din investigatiile noastre, reiese ca persoana care îi transmite acest mesaj ar putea fi preotul Iosif, sau Iosif din Paris cum este cunoscut printre toti cei care fac parte din BOR. Surse din randurile preotilor cu care noi am vorbit in ultimele ore, au declarat ca recunosc in mesaj felul de a fi si de a vorbi al preotului Iosif din Paris.

Preotul Iosif (Iosif Pop) este Mitropolitul ortodox roman al Europei Meridionale si Occidentale, cea mai mare Mitropolie din diaspora si din Europa, avand in subordine preoti ortodocși români din aproape toate tarile Europei Occidentale, deci are o putere si o influenta greu de imaginat.

Se vede asadar ca preotul Iosif din Paris îl sfatuieste (nu-l ameninta) prieteneste pe Hrisostom sa faca ceva si sa se retraga. Motivele ar fi ca ”tot ce ai pe mijloacele de socializare care fac pe unii sa creada esti un mandru si ingânfat (sic!) si cauti mitra si pozitia sociala cu lumanarea” dar si ca ”esti mai deosebit un pic ca ei, esti impotriva lor

Dupa informatiile noastre, preotul Iosif din Paris nu este deloc departe de adevar. Se pare ca Hrisostom a deranjat foarte mult pe sefii sai ierharhici pentru ca a demonstrat ca este inteligent si totodata, capabil sa atraga masele si sa dezvolte schitul Tibucani. El nu este singurul care are de suferit din cauza asta, in BOR, astfel de oameni fiind vazuti ca un real pericol si ca o reala amenintare pentru cei care controleaza sumele enorme de bani rulate in numele credintei, spun surse din randul preotilor. Initial, dupa terminarea studiilor, calugar fiind, Hrisotom a fost repartizat bibliotecar la Manatirea Secu. Probabil observandu-se ca este un tanar cu mintea deschisa, a fost trimis la schitul Tibucani (acolo sunt 3-4 calugari de toti), dar nu cu scopul de a fi avansat, ci tocmai cu scopul de a fi înfundat, adica trimis intr-un loc uitat de lume. Surpriza mare a fost ca Hrisostom a reusit sa faca schitul cunoscut, iar el a devenit un preot iubit si cautat. In Biserica nu este nevoie de acest gen oameni incontrolabili, asa ca apare planul din 2015 de a fi compromis prin raspandirea zvonului ca e nebun. Atunci pare sa fi intrat el in conflict deschis cu cineva cu care nu trebuia sa se puna.

Cei de la Mitropolie au mai avansat in saptiul public o informatie potrivit careia, in anul 2011, Hrisostom ar fi avut o tentativa de suicid, tot la schitul Tibucani. Cand noi am incercat sa verificam informatia (se spune ca s-ar fi otravit), ni s-a sugerat sa nu mai cautam cai verzi pe pereti, ci sa verificam mai degraba daca Hrisostom s-a otravit, sau A FOST otravit. De altfel, ar fi fost imposibil ca dupa o tentativa de suicid (cel mai mare pacat in religia crestin ortodoxa), sa i se mai fi permis de catre Mitropolie sa se intoarca din nou preot la Tibucani si ar fi fost lasat cel mult ca bibliotecar la manastirea Secu. Deci nici varianta cu tentativa de sinucidere nu prea sta in picioare si se pare ca a fost lansata doar pentru ca preotul sa fie complet discreditat.

O alta sursa apropiata preotului disparut, ne-a mai pus la dispozitie o imagine (foto jos, captura de pe telefonul sursei TvmNeamt) trimisa de Hrisostom in care îi arata ce planuri avea cu schitul Tibucani. Imaginea a fost trimisa catre sursa pe 13 octombrie 2018, deci cu aproximativ 2 saptamani inainte de disparitie. Este vorba despre o poza pe care preotul a scris dintr-o aplicatie de pe telefon ce voia sa faca la schit, cum voia sa-l dezvolte: un altar de vara, un parc si o parcare.

Evident ca aceste lucruri nu erau cunoscute doar de el, ci ajunsesera si la urechile cuiva care este posibil sa fi fost foarte deranjat de faptul ca ”infundarea” lui Hrisostom nu a reusit ci i-a facut mai mult bine decat rau si acesta este pe un val de popularitate crescanda, ba mai mult, avea planuri de extindere si modernizare a schitului Tibucani.

Revenind la mesaj, este foarte curios cum reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei spun ca au informatii de la preoti si de la alte persoane ca Hrisostom a fost vazut prin mai multe locuri din Europa, inclusiv la Paris (din mai multe date obtinute in ultimele zile, rezulta ca BOR are un adevarat serviciu de informatii interne si externe, dar aceasta este cu totul alta discutie asupra careia ne vom opri intr-un alt material). Sa intelegem ca preotul care îl avertiza pe Hrisostom, acum spune ca l-a vazut la Paris? Sa fie Hrisostom tinut la undeva la Paris impotriva vointei sale, sau poate i s-a oferit adapost pentru ca este in pericol?

Preotii cu care noi am vorbit si care vor sa ramana anonimi, sunt de parere ca un cumul de factori, cum ar fi mesaje de genul celui de mai sus l-ar fi dus pe Hrisostom la o cadere psihica (dar nu la nebunie) care in cele din urma l-ar fi determinat sa plece din tara, insa la un moment dat va reveni si in urma acestui scandal va putea aborda de pe alta pozitie problemele sale cu cei care te vor distruge si la propriu si la figurat”. Ei cred ca preotul disparut este in viata.

Este doar o supozitie in acest caz extrem de incalcit, care pe masura ce inainteaza in timp, scoate la iveala lucruri absolut socante despre o institutie reprezentativa a poporului Roman, dar care se pare sa fi deraiat complet de la menirea si misiunea ei, aceea de propovadui invataturile si valorile crestine. Ramane acum ca anchetatorii care investigheaza disparitia, sa stabileasca cine sunt cei despre care Preotul Iosif din Paris spune ca te vor distruge si la propriu si la figurat”. Noi suntem dispusi sa le punem la dispozitie captura de ecran in original, asa cum am primit-o, in caz ca acest amanunt poate fi de ajutor. Vom reveni cu un alt mesaj atribuit lui Hrisostom, in care acesta indica cine ar putea fi persoanele care l-au amenintat direct.

P.S. Din cate se vede, Hrisostom Filipescu a fost convins ca i se va intampla ceva, de aceea a raspandit catre mai multe persoane dovezi ale unui posibil plan odios indreptat impotriva sa.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

24 COMENTARII

 1. Fraților cum să putem asista la așa mizerii? Haideți să facem ceva oameni buni!!!!
  Strigător la cer „preacucernici si preacuviosi si înalți” preoți !!!
  Nu faceti cinste cu nimic din ceea ce faceți… Oameni fara frica de Dumnezeu!!!
  Să nu uitați că „Dumnezeu mai întârzie, dar nu uită niciodată”!!!

 2. Da Corina, asa cum spui si tu sunt preocupata foarte mult de ceea ce i-au facut parinteleui Hrisostom Filipescu. Si parca toata lumea are gura inchisa ! TVMNEAMT.ro sunt singurii care au facut ceva in acest sens si va felicit din tot sufletul. Sper ca Parintele Hrisostom sa fie gasit cat mai curand, in viata ! Politia, sper sa va miscati cat mai rapid , cereti ajutoare specializate pe astfel de cazuri !

 3. Doamne ajuta!Totuși nu înțeleg ceva,dacă Pr Hrisostom Filipescu e bun ,blând și smerit și ne face și nouă mult bine adică să ne trezim din somnul cel de moarte, totuși nu înțeleg de ce, cei de sus nu ar fi bucuroși și sa mulțumească Domnului că sunt persoane care sunt inspirate de Duhul Sfânt și practic le trebuie foarte puțin timp acelor persoane ca să ne apropie de Domnul în cazul nostru este vorba de Părintele Hrisostom, să îi dea Domnul sănătate și să ne îndrume Pașii spre domnul mereu acum și în vecii vecilor Amin. Totuși în fond Ce e viața noastră pe pământ nu e urcușul pe scara Raiului spre mântuire și dacă cineva ne ajută și ne bucură și ne luminează inima și mintea și mai mult decât atât Practic în viața aceasta grea care din ce în ce s-a făcut și mai grea, lumea foarte multa aflata în suferință ,singura scăpare și alinare e la domnul și el o face foarte bine. Eu personal pe părintele nu l-am cunoscut niciodată, dar vă spun deschis că ascult și mă uit în fiecare zi la înregistrările sale mereu, parcă m-a făcut să înțeleg ce înseamnă Domnul Ce înseamnă biserica ,Ce înseamnă Hristos…..

  Deci să ne bucurăm toți în Domnul! In loc să fim toți bucuroși și să plângem de bucurie că Domnul ne iubește și ne trimite-n cale oamenii pe care pronia sa ni-i scoate….
  Noi stăm și ne gândim la averi aici pe pământ pe care le mănâncă moliile…. Iar când vine trimis de Duhul Sfânt un Pr care ne face să strângem comori în ceruri….. Alții îl coboară…… Ajutor Maica Fecioară !ajutor cer ajutor! Doamne Iartă-mă dacă am fost rea și poate prea judecătoare, știu că judecata ii aparține Domnului, Eu vreau doar ca toți să fie bine și să ne mântuim cu toții…..Sus la Rai…Să ne mănânce Raiul pe toți!!!

  Domnul să Binecuvinteze Tvmneamt.si sunt mândră că sunt ortodoxa și ,din Roman,tara și orașul meu Sfânt!
  Lucrez in Italia dar îmi plânge inima pt țara mea….și să știe lumea întreagă că deși sunt de multi ani aici,eu trăiesc românește ,iubesc prea mult tara ca sa fiu indiferent la tot ce se întâmplă…..

  Sus ,sus ,sus române sus sa ne ținem strânși și uniți în Hristos că la el e scaparea,,,,,are dreptate Pr Hrisostom că se vor înmulți bolile și asta din cauza goanei după ceea ce nu e permis omului să strângă peste măsură și fără un sens ,tot ce avem e in chirie,,,,,chiar daca sunt ale tale,totul e temporar,,,,,deci nu luăm nimic cu noi absolut nimic….

 4. „Serviciul de informații al BOR a dat verdictul: Filipescu a ieșit din program. Trebuie declarat NEBUN. Agenții execută deja ordinul pe unitatea militarizată a BOR. A se vedea reacția promptă a MMB: Are probleme psihice, A se traduce: Nu mai răspunde la comenzi.”.
  Mesajul a fost șters de pe pagina lui Hrisostom. Când doriți, contactați-mă pe subiectul serviciului de informații al BOR. Schema nebuniei este folosită des de BOR.
  ADMIN: Daca aveti ceva de transmis, o puteti face pe adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

 5. Ce e cu XXXXXX articol marca dan diaconescu? O captură de ecran pot face si eu sa va trimit si sa va zic ca e de la Hrisostom Filipescu.
  Manastirea Secu sau Mitropolia Moldovei trebuie sa va dea in judecata urgent!
  ADMIN: Ia fă tu zmeule anonim o captura exact ca asta si trimite-ne-o! Dar cum te-ai gândit tu asa ca ar trebui sa ne dea in judecata Manastirea Secu si Mitropolia! Măi să fie!

 6. In primul rand articolul este scris deco persoana care probabil nu a mai trecut pe la biserica de cand s-a botezat (se exprima stangaci si nu stie sa scrie Iisus Hristos).
  In al doilea rand, daca acea captura de ecran ar fi adevarata, ar fi fost postata pe facebook impreuna cu celelalte capturi, nu trimisa unei persoane imaginare.
  O comicarie de articol. Tragi concluzii din presupuneri. Tineti-o tot asa si intr-o saptamana o gasiti si pe Elodia!

  • Sfinte PETRU, nu știam că la biserică se învață cum se scrie Iisus Hristos. Eu știu că tot de-al de Petru ca tine din biserică au scris sute de ani Isus Cristos. Că de aia te numești tu creștin Sfinte și nu te numești Hreștin. Dealtfel, Teofan, mitropolitul împrumutat de prin Oltenia, spune Cristos. Hai să te văd că ai curaj să-i spui că este un analfabet teologic și că nu merge duminica la biserică să-l învețe Petru cum se rostește corect.

 7. Iesiti in strada oameni buni! Asa scrie parintele! Iesiti sa vada televiziunilie, aratati.le adevarata fata a popilor care va conduc orbeste, cine sunt ei sa vå conduca ? Cu ce drept iau puterea si conduc ei mintile, spala creierul sa fiti supusi lor? Toti avem o putere interioara lasata de Domnul, ei nu sunt cu nimic mai presus ca noi !
  Ne domina prin frici, prin amenintari cu iad! Dumnezeu e iubire, blandete, bunatate! Astfel e parintele Hrisostom, un adevarat urmas al lui Isus, al iubirii!

 8. Va asigur ca mesajul pe care il vedeti nu e trimis de Mitropolitul Iosif. Mai este un preot Iosif, la Paris, preot de parohie, pe care il cunosc personal, a carui imagine de profil este identica cu cea care apare pe captura ecran din acest articol.

  • Am vorbit aseara cu pr. Iosif, parohul de la Livry Gargan (o suburbie a Parisului) si mi-a confirmat ca dansul e autorul mesajului catre pr. Hrisostom. Pr. Iosif e un om foarte inimos si urma sa-l invite pe pr. Hrisostom sa tina o conferinta in parohia lui. I-a scris prieteneste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.