Ministrul Transporturilor Razvan Cuc si sefii de la Drumuri Nationale, Narcis Neaga- directorul CNAIR și Ovidiu Laicu- director DRDP Iași, alaturi de presedintele CJ Neamt Ionel Arsene, au mers astazi pe drumul national 15 Bicaz- Poiana Largului care se afla intr-o avansata stare de degradare.

WhatsApp Image 2019-03-01 at 18.22.28(3)

Din parteam ministrului s-au primit asigurari ca drumurile nationale si judetene din Neamt vor fi modernizate in cea mai mare parte. ”Am o veste bună pentru toți nemțenii. Aflat intr-o vizită de lucru în județul Neamț, ministrul transporturilor Răzvan Cuc, a dat asigurări că drumurile naționale și județene vor fi modernizate cu celeritate in proporție de peste 90%”, a declarat Ionel Arsene.

A fost anuntata si demararea procedurilor de obtinere a documentatiei necesare pentru construirea unui drum expres nou, pe alt amplasament decat cel existent, intre Piatra- Neamt si Bacau. Drumul ar urma sa fie facut din fonduri europene nerambursabile, a mai spus Arsene: ”La întâlnire au participat și Narcis Neaga- directorul CNAIR și Ovidiu Laicu- director DRDP Iași, ceea ce îmi întărește convingerea că ceea ce am stabilit astăzi se va realiza.
Pentru prima dată în ultimii 30 de ani se va construi un drum expres nou, pornit de la zero, între Piatra Neamț și Bacău, fapt ce va oferi municipiului Piatra Neamț o nouă perspectivă din punct de vedere economic și turistic. Acest drum va fi construit cu fonduri europene nerambursabile.

Presedintele CJ Neamt a mai anuntat si ca in 2019 va incepe reabilitarea DN15, Piatra Neamt- Bicaz si a podului de la Girov si se va finaliza si rebilitarea podului de la Preluca: ”A doua arteră de circulație importantă pentru nemțeni este drumul național Bicaz-Poiana Largului. Acest drum va intra in reparații capitale în regim de urgență. Anul acesta se va turna covor asfaltic pe drumurile ce fac legătura între Piatra Neamț și Bicaz, precum și DN2 de la Castelul de apă până la Moțca.

Tot în 2019 va începe reabilitarea podului de la Girov și se va finaliza lucrarea podului de la Preluca.

Deși în ultimii 50 de ani, în județul Neamț nu s-a mai intervenit asupra majorității drumurilor nationale, vă asigur că până la finalul mandatului voi rezolva problema infrastructurii din județ”, a spus Arsene.

Ionut CORFU

WhatsApp Image 2019-03-01 at 18.22.28

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.