Pregătirile pentru mitingul PSD de sâmbătă sunt pe ultima sută de metri. La sediul central al PSD are loc joi, 7 iunie, o videoconferinţă cu şefii de filiale judeţene ale partidului.

Mitingul PSD are loc sâmbătă, 9 iunie, de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei. Sunt aşteptate sute de mii de persoane din toată ţara. Secretarul general Marian Neacşu a trimis o adresă către toate filialele judeţene, cu instrucţiuni de organizare, titreaza stiripesurse.ro

Loading...

Astfel, prin adresa trimisa catre fiecare organizatie judeteana inclusiv catre cea de la Neamt, se dau instructiuni privind traseul autocarelor si microbuzelor prin Bucuresti, in functie de judetul de unde vin acestea.

Autocarele si microbuzele se vor deplasa în coloană și vor avea în parbriz: MITING BUCUREȘTI, județul de unde provine, număr mijloc de transport (doar pentru autocare și microbuze) fiind numerotate 1 – __, zona debarcare și zona de intrare București.  OBLIGATORIU – se respectă punctele de intrare în București”, se arata in adresa.

In instructiuni se mai specifica faptul ca ”De la punctele de intrare București, către locurile de debarcare, se va face pe fiecare mijloc de transport în parte, respectând traseele recomandate spre punctele de debarcare și ulterior spre parcare (la indicațiile Poliției Rutiere)… Recomandăm ca autoturismele să fie parcare la o distanță de minim 1-2 km de Piața Victoriei, respectând regulile și semnele de circulație, precum și în preajma unor stații de metrou. Deplasarea cu metroul se va putea face până la stațiile de metrou PIAȚA ROMANĂ, AVIATORILOR, ȘTEFAN CEL MARE și GARA DE NORD (stația de metrou Piața Victoriei, fiind închisă din motive de securitate)”

In ceea ce priveste recuzita, Marian Neacsu, secretar general PSD, anunta ca: ”Participanții  vor purta îmbrăcăminte albă (în partea de sus) sau costume populare; vor avea un flyer și un steguleț tricolor România (înmânate la urcarea în mijlocul de transport), vor purta în piept un autocolant cu logo-ul în formă de cerc, cu diametrul de 7- 8 cm; vor avea un pachet de mâncare și apă – asigurat de către organizația județeană/locală; vor avea lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă; să se asigure că au numărul de telefon al șoferului și al responsabilului mijlocului auto cu care s-a deplasat la București, precum și numărul de înmatriculare;

Vor avea tipărit imnul României – varianta prescurtată – strofele 1, 2, 4 și 11:

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,

În care te-adânciră barbarii de tirani!

Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,

La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,

Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,

Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,

Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,

„Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi.

Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,

Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt. ”

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!

Fiecare autocar va avea 6 steaguri cu tricolorul României și un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane – 6 steaguri RO și 1 steag UE ), precum și pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizații județene). Cu prietenie, Marian Neacșu Secretar general al PSD

Reamintim ca din judetul Neamt vor pleca spre Bucuresti peste 1.800 de persoane cu 21 de autocare, 10 microbuze si 100 de autoturisme, iar costurile vor fi suportate de organizatia judeteana PSD.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.