Una dintre aliantele regionale care au pus pe jar guvernul, prinde viata. Primarul de Piatra- Neamt, Dragos Chitic, alaturi de primarii oraselor Iași, Suceava, Botoșani,  Roman, Cîmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, au pus la punct astazi la Iasi, statutul si actul constitutiv al Alianței Moldova se Dezvoltă. Alianta celor 7 primari vine dupa ce alti primari din vestul tarii au pus bazele unei organizatii asemanatoare, prin care vor sa obtina mai usor fonduri europene pentru dezvoltare si sa nu mai depinda de Guvernul Romaniei pentru punerea in practica a proiectelor. Ambele aliante au fost vehement contestate de reprezentantii puterii, invocandu-se chiar ideea ca sunt ilegale.

Cele doua documente intocmite astazi la Iasi, urmeaza sa fie supuse spre aprobare in Consiliile locale ale oraselor care compun Alianta. ”Primarul Dragoș Chitic a participat astăzi la Iași la o nouă întâlnire a primarilor celor șapte municipii fondatoare ale Asociației Moldova se Dezvoltă: Piatra-Neamț, Iași, Suceava, Botoșani,  Roman, Cîmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. În urma întâlnirii de astăzi au fost finalizate statutul și actul constitutiv ale asociației care urmează să fie aprobate în consiliile locale în perioada imediat următoare, după finalizarea procedurii de rezervare a denumirii asociației. La finalul întâlnirii a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia primarul Dragoș Chitic a reafirmat  intenția de a dezvolta Piatra-Neamț prin orice mijloace legale: „Împreună cu cei șase primari prezenți astăzi aici vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamț, dar și regiunea Moldovei.”

          Tot astăzi, începând cu ora 18:00, Dragoș Chitic va participa, la invitația primarului Mihai Chirica, la Recepția prilejuită de promulgarea Legii pentru declararea Municipiului Iași drept „Capitală Istorică a României”, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis”, se arata intr-un comunicat la Primariei Piatra- Neamt.

molod

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.