35 de persoane au donat sange ieri, in urma unei actiuni initiate de Compartimentul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei orasului Roznov, cu sprijinul primarului Ionel Ciubotaru si al Danielei Marcoci, director adjunct DSP Neamt. In actiune s-a implicat si personalul de la Serviciul de Evidenta a Persoanei Roznov, o parte dintre angajati, participand desi erau in timpul liber.

O mana de ajutor a intins si Romeo Panaintescu, directorul Caminului de batrani din localitate, unde a fost pus la dispozitie spatiul necesar pentru recoltarea sangelui de catre personal specializat de la Centrul de Transfuzii Piatra Neamt. Printre donatori s-au numarat si elevi de clasa a XII a de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamt.

Donatorii au primit 7 bonuri de masa, o zi libera de la serviciu, un set de analize gratuit, iar cei care nu-si cunoasteau grupa sanguina, au aflat-o pe loc.

In ultimii ani, se constata o lipsa acuta de rezerve de sange la nivel national, romanii care doneaza sange fiind in numar tot mai mic.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.