Munti de deseuri periculoase la Borlesti, sub ochii nepasatori ai Garzii de Mediu Neamt. ”Pozele atasate sunt din satul Borlesti, comuna Borlesti, drumul care duce în catunul Puriceni. Vreau sa aduc la cunostinta ca in ultimele zile din luna ianuarie, au aparut mai multe camioane cu moluz, asbest, izolatie, sticla sparta, etc., rezultate din demolarea unui imobil de catre firma Aqua Parc (firma Domnului Ginel Vlasie). Toate aceste lucruri se intampla cu buna stiinta a primarului actual, George Mutu si a institutiei locale. Acesta nu a luat nici o initiativa in urma reclamatiilor facut de oamenii din zona, deseurile au devenit si un “ loc de joaca” pentru copiii din zona. Va rog sa ma ajutati cat mai repede cu putinta, am trimis email si la CJ Neamt si la Garda de Mediu si nici un raspuns nu am primit, intre timp “ muntele de moluz” se mareste pe zi ce trece, multumesc anticipat!”, este mesajul primit pe adresa redactiei tvmneamt.ro, de la un localnic.

Dupa cum se poate vedea si in imagini, in locul respectiv sunt zeci de tone de deseuri care contin in cea mai mare parte azbest. Azbestul este un deseu periculos pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor, fiind un material cu ridicat potential cancerigen. Colectarea, transportul si depozitarea azbestului se fac doar in anumite conditii, strict reglementate prin lege. Din cate se vede insa, la Borlesti, legea este pentru altii.

Primarul comunei Borlesti nu a putut fi contactat, iar in ce priveste Garda de Mediu, este de notorietate pblica faptul ca nu se implica in astfel de cazuri decat daca este dedicatie politica. Sub conducerea lui Iftime Petrariu, Garda de Mediu a devenit un instrument de razbunari politice sau de protejare a unor smecheri, dupa caz. Odata cu pozele publicate in acest articol, poate se trezeste totusi cineva, daca nu de la Garda de Mediu, macar de la Prefectura Neamt, pentru ca vorbim totusi despre o problema de sanatate publica.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.