In vara, fermierii romani au obtinut o medie la grau de 3.500 kilograme la hectar, cu 0,8% peste nivelul de anul trecut, de 3,48 de tone şi cu 18% mai mult decat media ultimilor cinci ani.
Sub acest aspect, fermierii nemteni stau mai bine. Acestia au obtinut, la grau, productii medii la hectar mai mari decat nivelul realizat pe tara. In acest an, agricultorii nemteni au obtinut 4.060 kilograme de grau la hectar, iar in 2013 o productie medie de 3.500 kg/ha. Din pacate, la productia medie de grau, suntem pe ultimul loc intre statele membre ale Uniunii Europene.
Iata şi cum se prezinta situatia. Pe primul loc sunt fermierii din Irlanda care obtin o productie de 9,02 tone de grau la hectar, adica mai mult dublu in comparatie cu noi. Pe al doilea loc, in ceea ce priveşte randamentul la grau, este Olanda cu 8,7 tone la hectar, iar pe a treia pozitie este Belgia cu 8,66 de tone la hectar. Productia agricola este buna si plaseaza Romania pe primele locuri in randul tarilor din Europa. Vorbim despre 7,37 milioane de tone productia de grau in acest an, din cele peste opt milioane de tone previzionate

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.