A fost weekend negru pe soselele din Neamt. S-au inregistrat 5 victime in accidente rutiere, iar 3 masini au luat foc in trafic.

Unul dintre accidente a avut loc la iesire din Piatra Neamt spre Targu Neamt, unde un autoturism a iesit in decor, doua persoane fiind ranite. ”Prin apel la 112, în jurul orei 08:40, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe pe DN 15, pe raza comunei Gârcina. În urma accidentului rutier produs un autoturism a părăsit partea carosabilă. În interiorul autoturismului au rămas blocate două persoane.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere,  o autospecială pentru descarcerare,  o ambulanță SMURD-TIM și o ambulanță SMURD-EPA.

Pompierii au descarcerat cele două victime din autoturism (femeie de 30 de ani și bărbat de 28 de ani). Cele două persoane, conștiente, au fost preluate de echipajele SMURD și transportate la spital”, a transmis ISU Neamt.

 

Cateva ore mai tarziu, un alt accident s-a produs in comuna Vanatori- Neamt, unde o tamponare frontala s-a soldat cu 3 victime, dintre care una, a fost preluata de ambulanta in stare grava. ”Prin apel la 112, în jurul orei 14:57, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 B, pe raza comunei Vânători Neamț. Accidentul rutier s-a produs între o autoutilitară și un autoturism. Din primele informații trei persoane au rămas blocate.

Pompierii au descarcerat trei persoane ( conducătorul autoturismului și conducătorul autoutilitarei și un pasager). În autoutilitară erau două persoane, conștiente. Acestora li s-a acordat primul ajutor de către un echipaj de la SAJ și echipajul EPA.

Șoferul autoturismului era inconștient. Acestuia i s-au aplicat manevre de resuscitare de către cel de-al doilea echipaj de la SAJ. Toate cele trei persoane au fost transportate la spital”, a anuntat ISU Neamt.

Conform SAJ Neamt, ambulantele au preluat de la locul accidentului, 3 victime:

  • victimă sex masculin, 56 ani, diagnostic: TCC cu PC, TCF, traumatism şold prin accident rutier; victima a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la CPU a Sp. Orăşenesc Tg. Neamţ; din CPU Tg. Neamţ victima a fost transportată la CPU a Spital Municipal Roman;
  • victimă sex masculin, 28 ani, diagnostic: comă, TCC, otoragie prin accident rutier; victima a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la CPU a Sp. Orăşenesc Tg. Neamţ; din CPU Tg. Neamţ victima a fost preluată de un echipaj cu medic şi transportată la CPU a Spital Municipal Roman;
  • victimă sex masculin, 48 ani, diagnostic: politraumatism prin accident rutier; victima a fost preluată de un echipaj EPA şi predată la CPU a Sp. Orăşenesc Tg. Neamţ; din CPU Tg. Neamţ victima a fost transportată de un echipaj cu asistent medical la CPU a Spital Municipal Roman.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, 3 autoturisme au luat foc in trafic: la Bodesti, la Roman si la Dumbrava Rosie. Toate cele 3 incendii s-au produs in urma unor scurtcircuite electrice.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.