În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare spaniole, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, poliţiştii nemțeni au depistat un bărbat pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

La data de 09 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, au identificat un bărbat de 30 de ani, din Români, urmărit internaţional.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, la data de 27 ianuarie a.c., prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal din Spania. În fapt, autorităţile spaniole au stabilit faptul că, la data de 14 iunie 2016, cel în cauză a comis un furt de ceasuri dintr-un magazin, prejudiciul ridicându-se la peste 100000 de euro .

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemțeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost preluat și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru luarea măsurii de arestarea preventivă, în vederea predării către autorităţile spaniole. Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.