Numarul de pneumonii si infectii respiratorii creste de la o spatamana la alta, potrivit datelor furnizate de DSP Neamt. Saptamana trecuta (29.01- 04.02.2018) au fost inregistrate 2173 de infectii respiratorii acute cu 45 de internari, fata de 1973 de cazuri in saptamana precedenta cu 32 de internari.

De asemenea, cazurile de pneumonii au fost in numar de 770 cu 183 de internari, fata de 625 de cazuri cu 135 de internari in saptamana precedenta.

Loading...

Din 8 probe recoltate din Neamt si trimise la Institutul Cantacuzino, la 4 probe s-a confirmat prezenta virusului gripal (2 probe cu AH1 si 2 probe cu Virusul gripal tip B).

Specialistii recomanda vaccinarea adultilor si a copiilor cu boli cronice dar si respectarea normelor de igiena si a unui regim de viata sanatos, respectiv alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare.

In cazul aparitiei simptomelor de boala, Ministerul Sanatatii recomanda prezentarea la medicul de familie pentru diagnosticare si tratament corect. Populatia este avertizata ca in cazul gripei nu se utilizeaza antibioticele si se recomanda evitarea automedicatiei.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ