Camera Deputatilor a votat miercuri, 22 aprilie 2015, Legea privind modificarea si completarea Legii 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora. Initiator al proiectului, deputatul de Neamt Liviu Harbuz spune ca potrivit noilor modificari legislative, drumurile forestiere nu vor putea trece din domeniul public al autoritatilor locale, in domeniul privat al acelorasi autoritati.

Initiativa legislativa a avut ca suport situatia speciala sesizata de locuitorii comunei Damuc, judetul Neamt, a caror problematica nu o reprezinta doar reabilitarea si calitatea drumurilor forestiere pentru accesul la cele peste 9.000 de hectare de padure ci si accesul la propriile locuinte din comunele de pe Valea Muntelui.

Loading...

Conform modificarilor legislative operate, drumurile forestiere nu vor putea trece din domeniul public al autoritatilor locale in domeniul privat al autoritatilor locale. O alta prevedere deosebit de importanta si cu efecte benefice pe termen lung este aceea ca se vor putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea acestor drumuri forestiere, ceea ce administratiile locale nu puteau face pâna acum.

Initiativa deputatilor Liviu Harbuz – Vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice si Ioan Munteanu – Secretar in cadrul aceleiasi comisii, demonstreaza ca atunci când problemele oamenilor sunt luate in serios si parlamentarii sunt implicati, judetul Neamt poate fi un exemplu si o inspiratie legislativa pentru  intreaga tara.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.