Maine, 4 mai 2017, consilierii locali ai partidelor care compun Consiliul Local Piatra- Neamt, vor purta o noua runda de consultari la ora 16, pentru intocmirea caietului de sarcini al licitatiei pentru Piata- Centrala din Piatra- Neamt, dupa ce ieri, a avut loc o alta intalnire pe acelasi subiect.

La consultarile de ieri au fost prezenti 9 consilieri (3-PNL, 2-ALDE, 2-PMP, 2-PSD), care insa au avut niste nelamuriri asupra unor puncte din caietul de sarcini, acestea urmand a fi explicate maine de oameni din Aparatul de Specialitate al primarului si cel mai posibil, tot maine, se va ajunge la o intelegere, urmand ca saptamana viitoare sa fie convocata o sedinta extraordinara in care caietul de sarcini sa fie aprobat”, a declarat pentru tvmneamt.ro, Catalin Misaila, consilier local ALDE.

Loading...

Acesta a mai precizat ca va veni cu propunerea ca piata sa fie data in administrare pentru patru ani si nu pentru zece, tocmai pentru a nu pune in dificultate viitorul Consiliu Local care va fi constituit dupa alegerile din 2020. Astfel, viitorii consilieri vor prelungi sau nu contractul de administrare, in functie de situatia existenta la vremea respectiva.

Dupa ce caietul de sarcini va fi aprobat ofertele vor fi publicate pe SEAP, iar dupa sapte zile, va putea fi stabilit un termen pentru licitatie. Dupa licitatie, daca nu sunt contestatii, piata va putea fi deschisa de noul administrator.

Tot maine va fi chemat la consultari si un reprezentant al URBAN, societate aflata in procedura de insolventa, care a administrat piata pana la incendiul din 2014.

Potrivit lui Misaila, problema inelelor de utilitati care apartin Urban ar utea fi rezolvata de primarie printr-o diminuare de capital, dupa ce tot primaria a majorat capitalul acestei societati.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ