Oficiul CEC Bank din Borlesti, judetul Nemt, a fost inchis din bun senin in aceasta dimineata (8 ianuarie), dupa inceperea programului. Clientii aflati in incinta oficiului dar si angajatii au fost luati prin surprindere in jurul orei 9, cand un mail venit de la o structura centrala a bancii, dadea dispozitie sa se opreasca lucrul si sa se inchida oficiul.

Anagajatii nu au putut decat sa se conformeze ordinelor cel putin ciudate venite de la Bucuresti si au oprit orice activitate, spre stupefactia clientilor prezenti la acea ora la ghisee.

Imediat a fost pus pe usa un anunt prin care oamenii erau indrumati catre alte oficii din localitatile invecinate, aflate la km buni de Borlesti, ceea ce a inflamat si mai rau spiritele.

Vestea s-a raspandit imediat in comuna si sute de oameni si-au aratat indignarea fata de decizia care afecteaza cei peste 8.000 de locuitori din Borlesti. Inchiderea oficiului afecteaza grav interesele persoanelor fizice si ale operatorilor economici. Prin CEC Bank se fac tranzactii de bani, se incaseaza pensii si alocatii, ori se platesc diverse taxe catre stat.

In jurul orei 12, noi am contactat Departamentul Comunicare (Bucuresti) al CEC Bank, iar un domn Vlad Florin, ne-a spus sa trimitem un mail in care sa cerem informatii legate de aceasta decizie de neinteles, asigurandu-ne ca in cel mult o ora vom primi un raspuns, care n-a mai venit nici dupa aproape 4 ore, semn ca oficialii CEC nu au nici o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat la Borlesti.

Intre timp, pe o retea de socializare a aparut informatia ca CEC a dat asigurari ca oficiul se va redeschide maine, 9 ianuarie. Cam greu de crezut si cu atat mai greu de inteles cum o ditamai banca inchide un punct de lucru fara niciun avertisment, sfidand mii de clienti si afectandu-le interesele si poate chiar provocandu-le pierderi financiare insemnate. Revenim.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.