Inca o eminență cenusie a fost adusa in secret de Prefectura sa se uite ca… ministrul la inundatii, la vreo luna dupa ce ele s-au produs. Dupa doua vizite ale lui Ioan Denes, ministrul Apelor si Padurilor si o vizita a unui secretar de stat, dusi in secret pe Vale Muntelui, a venit si randul lui Danut Andrusca, ministrul Economiei sa fie dus pe șest la Pipirig, Vânători, Farcașa și Borca. Plimbarea a avut loc ieri, 28 iulie si nu a fost anuntata nici macar presa trompeta a PSD. Cel mai probabil, logopedul ministrului a fost ocupat in ultimul timp si s-a dorit evitarea unor declaratii șoc. El a fost insotit de o alta eminenta cenusie, recte prefectureasa Daniela Soroceanu (foto jos, in dreapta imaginii,stand de vorba cu un militar despre efectele devastatoare ale inundatiilor). Din cate se vede, ea a fost cuminte si ascultatoare, iar seful ei i-a dat voie pana la urma sa iasa un pic in lume.

Cei doi s-au uitat la albiile unor pâraie, au intrat prin case pe la oameni, dar au mers si intr-un loc de pe drumul national din Petru Voda unde pamantul o tot ia la vale cu tot carosabil, de vreo 25 de ani, si unde acum vreo 3 saptamani se anuntase ca problema era rezolvata dupa ce s-au trântit acolo vreo 10 roabe de asfalt.

Despre cat de fructuoasa a fost plimbarea de ieri a ministrului si a prefecturesei, nu are rost sa tragem noi concluzii. Preocuparea celor doi de a rezolva probleme grave si urgente ale populatiei judetului Neamt, reiese din pozele de mai jos facute la fata locului, iar capacitatea de analiza si reactie se poate citi pe fetele lor.

Abia la cateva ore dupa ce s-a incheiat voiajul, Prefectura a trimis o informare presei pe un grup de whatsapp al prefecturesei (la noi nu a ajuns in mod oficial, prefectureasa considerand ca cititorii nostri nu merita sa fie informati, insa stiind ca tratam cu seriozitate intotdeauna astfel de lucruri, cineva l-a trimis si la redactia tvmneamt). In informare se vorbeste pentru prima data despre alunecarile de teren de la Farcasa, dar nu se da niciun detaliu, ca si cum ar fi o chestie banala.

Mesajul prefecturesei de pe whatsapp (pentru asta este platit si un purtator de cuvant, fostul director Publiserv, Adrian Nita):

In cursul zilei de astăzi, 28.07 a.c. am efectuat, împreună cu ministrul economiei, domnul Danuț Andrușcă, o vizită în comunele Pipirig, Vânători, Farcașa și Borca pentru a vedea care au fost efectele inundațiilor din ultima săptămână și pentru a încerca să găsim soluții la noile probleme ivite.
Din delegație au mai făcut parte reprezentanții ISU, Drumuri Naționale, SGA, Directia Silvică și AJPIS.
S-a discutat și s-a verificat stadiul evaluărilor, ce au urmat inundațiilor, modul în care s-au realizat anchetele sociale, precum și eventuale soluții ce ar putea fi identificate pentru aducerea la stare normală a vieții din aceste comunități.
Ministrul Dănuț Andrușcă va susține in Guvernul României hotărârile ce mai trebuie luate pentru a se debloca unele situații nerezolvate din trecut, așa cum este cazul Barajului și al Canalului din satul Bușmei, comuna Farcașa, care își caută rezolvarea încă din 2012, dar și a eventualelor măsuri necesare pentru a soluționa problemele recent apărute din cauza inundațiilor: alunecări de teren, necesitatea unor investiții noi (poduri, podețe, drumuri sătești). Trebuie reamintit că județul nostru a fost grav afectat la ultimele inundații, iar Guvernul României a adoptat până acum o suită de acte normative cu efect imediat pentru situația socio-economică de aici. Amintim hotărârile de guvern promovate și adoptate in ultimele ședințe de guvern: HG nr 563/2018, HG nr 515/2018 și HG nr 516/2018. Astfel importante sume din fondul de intervenție aflat la dispoziția guvernului au fost transferate județului nostru.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Cine e madama? Parcă vinde brânză la marginea drumului. sau e cârnațareasa? la noi la poiana teiului se zice la asa cuplu: un bou si o belea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.