”Operatiunea masca”, adica actiunile pentru limitarea raspandirii Sars Cov2 in judetul Neamt, inregistreaza un record absolut. In ultimele 24 de ore, fortele de ordine din judet (politisti, jandarmi, politie locala) au aplicat amenzi in valoare de peste 60.000 de lei. Una dintre sanctiuni, in cuantum de 5.000 de lei a fost aplicata pentru nerespectarea masurii de carantinare. Restul amenzilor, pana la 61.000 de lei, au fost aplicate cetatenilor care nu purtau masca sau care o purtau neregulamentar. ”În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 37 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 74 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.260 de persoane.

Echipele de control au depistat 94 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 61.000 de lei”, se arata intr-un comunicat al Politiei Neamt.

Tot Politia Neamt, mai spune ca ”Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.