Un cort pentru triaj epidemiologic a fost amplasat astazi in jurul orei 15 in fata Spitalului Judetean Neamt. Cortul a fost montat de ISU Neamt, la cererea DSP Neamt, informatia fiind obtinuta de tvmneamt.ro pe surse.

Avand in vedere ca la ora aceasta in judetul Neamt nu este decat un singur caz confirmat de imbolnavire cu coronavirus, nu putem decat sa ne intrebam pentru ce se pregatesc autoritatile de a fost nevoie de un cort pentru triaj amplasat in fata spitalului ca in vremuri de razboi. O explicatie oficiala nu s-a putut obtine, pentru ca la DSP Neamt nu mai raspunde nimeni la telefon de mai multe zile.

Singura informare publicata astazi pe site-ul DSP Neamt, nu este despre cortul care baga populatia in sperieti, ci se refera la numarul de persoane aflate in carantina, la numarul de persoane aflate in izolare si la situatia testarilor, ale caror rezultate nu sunt deloc îngrijoratoare: ”În cadrul activităţii de supraveghere şi monitorizare a persoanelor care au călătorit în Italia s-au prelucrat 1301 chestionare de călătorie din zone fără măsuri şi 762 de chestionare din zone cu măsuri şi monitorizare 14 zile de la data revenirii în ţară.

În prezent în centrele de carantină se găsesc 66 de persoane din care 6 auto-izolate şi 60 carantinate, în 5 centre. Până în prezent s-au recoltat teste la 12 contacţi apropiaţi (14 teste, din care 3 negative şi 11 în aşteptare).

Până în prezent au fost auto-izolate 714 persoane la domiciliu din care astăzi au mai rămas 450. În ultimele 24 de ore au fost auto-izolate la domiciliu 45 de persoane.

În judeţul Neamţ s-au raportat până la aceasta data 12 cazuri suspecte, din care 8 sunt infirmate (teste negative), 1 test este confirmat şi 3 sunt în aşteptare”, se arata in informarea DSP Neamt.

Ionut CORFU (sursa foto: stiripiatraneamt.ro)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.