Perchezitii de amploare ieri, la Borca, judetul Neamt. Cinci domicilii ale unor persoane banuite de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept, au fost calcate de anchetatori. S-au confiscat mai multe arme, sute de elemente de munitie si trofee de vanatoare, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

În ziua de 6 martie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase, au efectuat 5 percheziții domiciliare la imobile situate pe raza comunei Borca, în baza unor mandate de percheziție emise de Judecătoria Bicaz.

Loading...

Din locuințele percheziționate, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării speciale a următoarelor bunuri: 3 arme de vânătoare confecționate artizanal, 27 cartușe de vânătoare confecționate artizanal, 305 capse de inițiere, pulbere de aprindere, alice metalice, 4 capse electrice pirotehnice, o capcană artizanală, un sistem optic de ochire tip lunetă, 8 trofee de cervide, 173 cartușe cu glonț și alice de diferite calibre și mărci precum și 300 tuburi provenite de la diferite cartușe de vânătoare și cartușe militare.

În urma verificărilor efectuate, polițiști au stabilit că suspecții cercetați nu sunt deținători legali de arme sau muniție. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ