Actualizare 13.04.2017– ”ASTA ARE MINTEA ÎN PĂSĂRICĂ”- CELEBRUL ANTRENOR MARIN BARBU, DESPRE PRIMĂRIȚA DIN NEAMȚ CARE A DESFIINȚAT ECHIPA DE FOTBAL

Stirea intiala: Unii primari de comune ating niste ”performante” greu de egalat chiar si in cele mai crunte inchipuiri.

Este si cazul primaritei ALDE de la Dobreni, judetul Neamt, Vasilica Cretu, care desi este in minoritate a reusit sa convinga consilierii locali majoritari (care cu aceasta ocazie ar trebui sa plece de tot acasa si sa-si ceara scuze de la cei care i-au votat) sa nu aloce bani echipei de fotbal locale. Este vorba de ”fabuloasa” suma de 8.000 de lei pe sezon, adica sub 800 de lei pe luna.

In consecinta, chiar astazi antrenorul Constantin Vasiliu a depus actele de retragere a echipei din competitii, mai pe romaneste, echipa de fotbal s-a desfiintat.

Sportul ramasese singura activitate care se mai desfasura prin Dobreni, iar banii alocati erau cu mult sub nevoile clubului de mentinere pe linia de plutire, jucatorii si antrenorul facand eforturi financiare considerabile pentru a putea tine in viata echipa, suportand multe costuri din banii lor, inclusiv deplasari la meciuri cu masinile personale, eforturi care acum au fost aruncate la gunoi de un primar care ocupa vremelnic aceasta functie.

In timp ce alte administratii locale aloca pentru sport sume deloc de neglijat, cea de la Dobreni a considerat ca e mai bine fara asa ceva, si mai degraba se dau bani pentru mici si manele la parangheliile de Ziua Comunei.

Cu toate acestea, stadionul unde se desfasurau meciurile este pe ultima suta de metri in ceea ce priveste modernizarea, pe un proiect obtinut de fostul primar. Asadar, la Dobreni va fi un frumos stadion modernizat, dar fara echipa de fotbal.

Doamna primar Vasilica Cretu, in campania electorala a facut poze cu echipa impreuna cu Iacoban (n.n. Constantin Iacoban) si a promis ca va sustine echipa de fotbal dar nu a facut-o nici macar cu asistenta la meci, transport in deplasari sau baremuri, nimic. Mai mult de atat consilierii au vrut sa aprobe bani in buget pentru fotbal, dar dumneaei a spus ca daca se vor aproba bani, Curtea de Conturi ii va obliga sa-i inapoieze. Deci mai pe scurt, ca primar nu a vrut sa ajute in nici un fel. Era vorba de 8.000 de lei pe sezon. Bine ca fostul primar Dan Ceausu a putut sa sustina echipa, dar actualul primar nu poate. Sa vedem acum ce se intampla cu stadionul care este modernizat si facut dupa toate standardele pe care le presupune nivelul la care jucam noi. Cine va juca pe el?”, a declarat Constantin Vasiliu, antrenorul care a ajutat voluntar echipa.

De mentionat, ca Vasilica Cretu intr-un an de mandat nu a facut nicio investitie in comuna si singurele lucruri cu care s-a ocupat au fost niste sindrofii prin Caminul Cultural, cum ar fi o petrecere de revelion cu niste focuri de artificii pe care a cheltuit 2.000 de lei.

Ea a obtinut mandatul de primar la un singur vot diferenta de fostul primar, iar dupa alegeri a fost un adevarat scandal, fiind banuita de oferire de mita electorala. Dupa preluarea functiei a fost tinta a numeroase critici din directia consilierilor locali majoritari, dupa ce a inceput sa conduca primaria in mod discretionar. Una dintre faptele care i s-au reprosat, a fost si aceea ca a scos gardul verde din fata primariei, din proprie intiativa, banuindu-se ca a fost vandut.

Vasilica Cretu nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere, ea refuzand de fiecare data sa intre in dialog pe probleme administrative. Speram totusi ca cineva de la ALDE, partidul din care face parte, sa o invete macar acum, chiar si dupa un an de cand este primar, ca functia pe care o ocupa este una publica si trebuie sa comunice pe deciziile pe care le ia.

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. domnul Vasiliu Constntin ar trebui in primul rand sa isi revizuiasca comportamentul si limbajul….nu cred ca este nimeni obligat sa fie la dispozitia unu fotbal de maidan si sa vina in teren sa stea mai mult de doua ore sa asculte vulgaritatile si injuriie dumnealui. Din cate stiu eu , cel putin de cate ori am participat la meciuri nu am vazut intre spectatori niciun personaj care acuza ….si mai ales ca din echipa de fotbal faceau parte jucatori din alte localitati….nu jucatori din Dobreni….La Dobreni , terenul de sport se poate folosi si de catre scoala sau de cei din comunitate care vor sa faca sport…..si nu cred ca doar Dobreniul a ramas fara echipa de maidan….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.