Incep sa apara probleme si in Piatra- Neamt din cauza ploilor abundente.

Pe strada Cetatea Neamtului peste zece gospodarii au fost afectate de apele paraului Cuiejdi dupa ce un dig de protectie din pamant a cedat in doua locuri din cauza construirii defectuoase.

Loading...

DSC_0006

Apele au ajuns in gradinile oamenilor unde au distrus culturi si bunuri. Unii au apucat sa-si salveze animalele domestice. Posibil ca si doua beciuri sa fi fost inundate. Exista pericolul ca apa sa ajunga si la doua locuinte dar, s-a intervenit la timp si la ora redactarii inca se lucra pentru repararea digului.

Se pare ca primaria este oarecum descoperita in ceea ce priveste utilajele disponibile, chiar daca Dragos Chitic dadea asigurari ca totul este pregatit ca la carte. Cei afectati spun ca desi au sunat la 112, li s-a spus ca vor fi contactati de cineva de la primarie dar, nici dupa o ora nu s-a intamplat asta si abia dupa ce au sunat la mai multe numere de telefon, in zona a ajuns primul utilaj, dupa implicare sefului politiei locale. Din informatiile noastre, primaria are la dispozitie doar trei utilaje si toate trei sunt in Valeni unde intervin in doua locuri.

Norocul lor a fost ca digul a cedat treptat si apa nu a venit sub forma de viitura, pentru ca la ce viteza de reactie au avut autoritatile s-ar fi putut intampla orice.

Tot in aceasta seara, pompierii din Piatra- Neamt au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea apei din subsolurile unor blocuri de pe strada Orhei, care au fost inundate probabil din cauza panzei freatice a paraului Cuiejdi.

Ionut CORFU

DSC_0009 DSC_0007 DSC_0005 DSC_0004

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ